Cartofi copți cu mirodenii
Publicat pe 03.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 03.10.2017 la 11:02
Un preparat gustos și ușor de pregătit. În mai puțin de o oră poți obține o rețetă plină de savoare și foarte sănătoasă. Cartofi caramelizați cu mirodenii, o masă pe gustul tuturor.
Un preparat gustos și ușor de pregătit. În mai puțin de o oră poți obține o rețetă plină de savoare și foarte sănătoasă. Cartofi caramelizați cu mirodenii, o masă pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Supă cremă de avocado
INGREDIENTE:
- Un kilogram de cartofi;
- 100 de grame de unt;
- Două linguri de ulei de măsline;
- Patru căței de usturoi, tocați mărunt;
- ½ linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper;
- ½ linguriță de fulgi de ardei;
- Pătrunjel tocat;
- Busuioc proaspăt;
- Încearcă și: Pachețele crocante cu pui
- Încearcă și: Supă de curcan cu orez
Mod de preparare:
Se prîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Cu un cuțit se crestează fiecare cartof. Într-un castron mic, se combină, untul, uleiul de măsline, usturoiul, fulgii de ardei, sarea și piperul. Se toarnă amestecul obținut peste cartofi, se amestecă bine până ce aceștia sunt acoperiți în totalitate. Se transferă cartofii într-o tavă de copt. Se gătesc timp de 20 de minute. După care se scot din cuptor se rotesc și se reintroduc în cuptor pentru încă 20 de minute. După ce aceștia sunt gata se asezonează cu pătrunjel și busuioc. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.