Ce conține parizerul de la LIDL, Kaufland sau Carrefour, de fapt. Mare atenție la acest detaliu important când cumpărați
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 23.02.2023 la 10:33
Actualizat pe 23.02.2023 la 10:33
Parizerul este consumat de români, iar cu ajutorul său se pot face platouri aperitiv. Gustul său a fost schimbat în ultimii ani, iar specialiștii de la Asociației Pro Consumatori (APC) au analizat ingredientele care se găsesc în acest mezel.
- Ce conține parizerul de la LIDL, Kaufland sau Carrefour, de fapt
- Românii ar trebui să fie atenți la un detaliu important
Parizerul este unul dintre alimentele consumate de români, mai ales în sendvișuri. El se comercializează în întreaga lume, existând o mulțime de sortimente din care doritorii pot alege ce să cumpere. Cu toate că este mâncat în mod frecvent, trebuie să fiți atenți la ingredientele pe care le conține.
Ce conține parizerul din LIDL, Kaufland sau Carrefour
Mulți dintre noi nu știm să citim o etichetă, iar multe ingrediente care sunt trecute nu le recunoaștem în totalitate. Mulți producători comercializează tipurile de parizer într-un ambalaj frumos, apoi le expediază către marile magazine de unde românii aleg să facă cumpărături.
În trecut, parizerul era apreciat pentru gustul său intens de carne, dar și pentru savoarea oferită. El se poate combina cu mai multe ingrediente pentru a obține un platou aperitiv delicios.
Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori (APC) atrage atenția tuturor cu privire la testele care s-au făcut pe mai multe tipuri de parizer, iar rezultatele nu sunt, deloc, pe măsura așteptărilor. El era preparat din carne, slănină de porc și condimente, iar acum, el conține emulsie de șorici, piele de pasăre, tendoane, cartilagii, dar și numeroase chimicale pentru a obține gustul de odinioară.
Parizerul este colorat cu extract de gândaci
Parizerul care se găsește în LIDL, Kaufland sau Carrefour pot fi dăunătoare pentru sănătate din cauza ingredientelor pe care le conțin. Produsele au fost analizate de specialiști și s-au descoperit ingrediente la care nu te-ai fi așteptat. Putem vorbi de ingrediente precum emulsie din șorici, piele de pasăre, zgârciuri, cartilagii sau aditivi. 73% dintre parizerele care au fost analizate au gustul intensificat cu monoglutamatul de sodiu.
Multe dintre ele sunt colorate cu extract de gândaci pentru o culoare mai intensă. Au fost găsiți 48 de aditivi alimentari, precum aromă de fum, citrat trisodic, clorură sau potasiu, dar și altele.
CITEȘTE ȘI: Câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză. La ce riscuri îți supui inima dacă le mănânci