Chinurile la care au fost supuși tinerii din „Colectiv”, comparate cu cele de la Auschwitz. Ce spun biochimiștii

+2 click pentru
galerie

Incendiu la clubul Colectiv Foto: Spynews

 Cele 31 de persoane care au decedat în urma tragediei de la clubul „Colectiv”, precum și celelalte persoane care se află internați în spital și cei care au scăpat cu răni ușoare au fost supuși unor chinuri greu de închipuit.

VIDEO / Ultimele imagini din timpul concertului de la Clubul Colectiv! Cum era atmosfera înainte ca incendiul să izbucnească
Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat ieri că victimele u fost intoxicate cu cianuri, iar mai mulți biochimiști întăresc declarațiile acestuia.
După folosirea unor artificii care au aprins buretele antifonic inflamabil, sutele de persoane care au asiatat la concertul trupei Goodbye to Gravity au fost practic gazaţi cu acid cianhidric. 
TERIFIANT! Ultima fotografie înainte de incendiul din clubul Colectiv!
Buretele respectiv era în proporţie de 90% poliuretan, aditivi şi coloranţi. În momentul în care arderea se aprinde în spaţii închise, cu concentraţie foarte scăzută de oxigen avem de fapt o ardere incompletă, degajare de fum gros şi cu degajare în principal de monoxid de carbon şi, din păcate, cu degajare de acid cianhidric. Din punct de vedere biologic dacă vorbim, recuperarea în cazul intoxicaţiei cu monoxidul de carbon se mai poate produce, dar în cazul intoxicaţiei cu acid cianhidric, nu. Explicaţia pentru care unele din victimele din clubul Colectiv au decedat chiar după ce au fost scoase este tocmai această intoxicaţie care şi-a spus cuvântul”, a afirmat Mihai Rissdorfer, inginer biochimist, citat de Digi24.

Și biochimistul Augustin Ofiţeru spune că cei care nu au reuşit să iasă în timp util au fost practic gazaţi şi au intrat rapid în stop cardio-respirator. „La 15 minute după, când au venit salvările, cei care au rămas înauntru erau demult morţi'', a adăugat biochimistul.

V.M
Citește și:
URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro