Cabral, tranșant cu vinovații de la clubul „Colectiv”: „Vreau să-i văd pedepsiți pe cei care mi-au mutilat prietenii!”

Cabral Foto: Facebook

 Cabral este adesea prezentator al unor evenimente din cluburile din întreaga țară, iar pericolele la care se expune alături de artiști și de spectatori îl cutremură.

Incendiul de la clubul „Colectiv” în care 30 de persoane au murit și alte 140 se luptă să supraviețuiască l-a determinat pe Cabral să scrie un mesaj extrem de dur pentru ca cei vinovați să plătească pentru tragedie.

Cabral îi îndeamnă pe români să își aplaude eroii care și-au riscat viața pentru a scoate din flăcări sute de oameni. De asemennea, personalul medical și cei care s-au întors după ceilalți tineri din club merită aprecierea tuturor.

„De când am auzit de nenorocirea de vineri am considerat că nu trebuie să scriu pe blog sau Fb, cred cu tărie că în astfel de momente ar trebui rostite în spațiul public doar cererile de ajutor și informările relevante pentru a rezolva problemele.

Nu înjurături, nu acuzații, nu bălăcăreli și judecăți.

Primul moment
Acum cred că e momentul să ne îngrijim prietenii care se luptă pentru viața lor, e momentul să ne plângem morții.
Acum plângem. Și poate că lacrimile astea n-ar trebui amestecate cu nimic altceva. Poate că ar trebui să lăsăm pentru puțin mai târziu ura și dorința de dreptate. Poate că acum ar trebui să ne strângem unii într-alții și să încercăm să fim puternici.
Următorul moment poate că ar trebui să vină mâine. Sau poimâine. Nu știu când, știu doar că acesta ar trebui să fie momentul în care să ne aplaudăm eroii.

Al doilea moment
Citesc disparat în fel-de-fel de locuri despre fel-de-fel de oameni care ne-au salvat prietenii, cei care au putut fi salvați.
Vorbim de cei care s-au transformat din victime în salvatori și-au intrat din nou în club să-i salveze pe ceilalți… ei sunt eroii noștri.
Vorbim de vecinii clubului care-au sărit în foc să ajute victimele… ei sunt eroii noștri.
Vorbim despre echipajele de la Ambulanță, de tot sistemul medical din București, de toți doctorii, toate asistentele, șoferii, brancardierii, de toți… ei sunt eroii noștri.
Vorbim de toți cei care au salvat oameni. Ei sunt eroii noștri, pe care trebuie să-i aplaudăm.
Pentru că merită asta, merită aprecierea noastră, merită să dăm cu fruntea de pământ în timp ce le mulțumim pentru riscurile asumate, pentru eforturile făcute.
Trebuie să le mulțumim pentru ca lumea întreagă – dar mai ales ai noștri – să știe că românii știu a-și prețui eroii.

Al treilea moment: judecata.
Fără furie oarbă, asta n-a ajutat pe nimeni.
Dar cu presiunea maselor, avându-ne pe toți în spate… hai să vedem vinovații.
Nu suntem în anul 1200 să-i mătrășim în piața publică… suntem în 2015 și avem legi.
Și în virtutea acestor legi vreau să-i văd pedepsiți pe cei care mi-au omorât prietenii.
Să-i văd pedepsiți pe cei care mi-au mutilat prietenii.
Să-i văd pedepsiți pe cei care au făcut în așa fel încât atâția români tineri au murit și mulți alții se luptă acum cu moartea, respirație cu respirație.
Nu putem permite să lăsăm și asta să treacă.
Nu fac politică.
Dar aș vrea ca cei sacrificați de dragul unor șpăgi criminale să aibă măcar liniștea că cei care i-au omorât sau nenorocit au fost pedepsiți.
Te rog să nu dai share acestui text. Nici like. N-am scris pentru mine, pentru trafic sau pentru apreciere. Ce te rog – în cazul în care ești de acord cu ce-am scris mai sus – te rog să-ți folosești și tu vocea sau tastatura pentru a spune cum simți.
Și când va veni momentul să cerem dreptate… să fim o singură voce”, a mărturisit Cabral, potrivit cabral.ro.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 30 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

V.M

Citește și:
DEZBATERE. CINE e DE VINĂ pentru tragedia din clubul „Colectiv”? Ce pedeapsă merită VINOVAŢII?

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro