Claudiu Petre şi Adrian Rugină, decoraţi post-mortem cu Cavaleri ai Ordinului Naţional "Pentru Merit"

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem  Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler celor doi eroi din incendiul de la clubul Colectiv, Claudiu Petre şi Adrian Rugină, care şi-au dat viaţa pentru a salva alţi oameni din flăcări.

Preşedintele României, KLaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Calaler lui Adrian Rugină şi lui Claudiu Petre. Ambii reuşiseră să se salveze din infernul de la Colectiv, însă au intrat din nou pentru a salva şi alţi oameni.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem. Decretele de decorare au fost semnate luni, 2 noiembrie a.c. ", se arată în comunicatul remis de Administraţia Prezidenţială.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 31 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro