De ce nu e bine sa ții ouăle pe ușa frigiderului. Când vei afla motivul, vei renunța la acest obicei
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.07.2022 la 16:27
Actualizat pe 13.07.2022 la 16:27
Te-ai întrebat vreodată dacă tu știi cum să îți așezi corect mâncarea în frigider, în așa fel încât alimentele să se păstreze proaspete?! Dacă de fiecare dată când te întorci de la cumpărături, le scoți din sacoșă și le pui pe raftul frigiderului, la întâmplare, află că nu este deloc un obicei bun. Felul în care organizăm produsele în frigider ne-ar putea ajuta să facem economii și să facem mâncarea să rămână proaspătă mai mult timp. De ce nu e bine sa ții ouăle pe ușa frigiderului. Când vei afla motivul, vei renunța la acest obicei.
- De ce nu e bine sa ții ouăle pe ușa frigiderului
- Nu e deloc un obicei sănătos
- Când vei afla motivul, vei renunța să le mai pui acolo
Cei mai mulți oameni țin ouăle pe ușa frigiderului, dar acesta ar putea să nu fie cel mai bun loc dacă vrei să le păstrezi mai mult timp proaspete.
De ce nu e bine sa ții ouăle pe ușa frigiderului
Dacă și tu obișnuiești să pui ouăle pe ușa frigiderului, trebuie să știi că, de fapt, compartimentele ușilor sunt mai calde decât restul frigiderului. Acolo este indicat să depozităm alimentele cele mai rezistente: condimentele, cutiile sau sticlele de suc şi alte alimente care rezistă la fluctuaţiile de temperatură. De ce fluctuații de temperatură? Pentru că uşa frigiderului este deschisă foarte des, iar ouăle şi produsele lactate nu ar trebui să fie păstrate aici, chiar dacă ne place să bem lapte direct din cutie şi să îl avem mereu la îndemână.
Ouăle se păstrează cel mai bine la temperaturi constante și trebuie să fie ținute pe raftul de sus sau pe cel din mijloc al frigiderului.
Cum ne organizăm corect frigiderul
În frigider, așa cum spuneam și mai sus, mâncarea nu ar trebui să fie pusă la întâmplare. Acest aparat electrocasnic are mai multe compartimente, destinate chiar unor produse diferite, aşa că iată cum poți păstra alimentele în funcţie de tipul şi de prospeţimea lor.
În sertarele congelatorului poți depozita alimentele congelate. Cuburile de gheaţă pentru băuturi şi smoothie-uri, fructele congelate, legumele congelate, carnea congelată, supa concentrată de legume sau de carne şi altele.
În partea de sus a frigiderului, pe rafturile superioare, acolo unde sunt cele mai constante temperaturi, poți aseza alimentele care nu trebuie gătite, cum ar fi: mâncarea rămasă de la cină, de exemplu, băuturile şi alimentele precum tortilla, humus şi cărnurile afumate. De asemenea, verdeţurile se vor menține proaspete dacă vor fi așezate în poziţie verticală într-un borcan cu apă acoperite lejer cu o pungă de plastic.
Rafturile inferioare sunt cea mai bună opţiune pentru carnea crudă, ouă, fructele de mare şi alte produse lactate.
Sertarele transparente pentru fructe şi legume ajută, evident, la păstrarea fructelor şi legumelor. Indicat este să nu îngrămădiți toate produsele (fructele şi legumele) într-un singur sertar. Multe dintre acestea (inclusiv merele, piersicile, prunele, perele şi pepenele galben) produc etilenă, o substanţă chimică ce le ajută să se coacă. Din păcate, etilena produsă de aceste fructe contribuie la coacerea altor alimente, iar astfel legumele se îngălbenesc, se înmoaie şi unele chiar încolţesc, așa că cel mai bine este să păstrezi legumele într-un sertar, şi fructele în celălalt.