Dovleac cu rozmarin şi sirop de arţar
Publicat pe 19.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 19.11.2017 la 10:45
Dovleacul cu rozmarin şi sirop de arţar, un preparat inspirat din bucătăria africană. O reţetă deliciosă ce se pregăteşte foarte uşor. În aproximativ 40 de minute poţi obţine o masă delicioasă şi sănătoasă.
Dovleacul cu rozmarin şi sirop de arţar, un preparat inspirat din bucătăria africană. O reţetă deliciosă ce se pregăteşte foarte uşor. În aproximativ 40 de minute poţi obţine o masă delicioasă şi sănătoasă.
- Încearcă şi: Salată de pui cu avocado și mure
INGREDIENTE:
- Un dovleac, curăţat de seminţe şi tăiat în cuburi;
- 1 1/2 linguri de ulei de măsline;
- 1 1/2 linguri de sirop de arţar;
- 1 3/4 linguriţe de sare;
- 3/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/2 linguriţă de piper;
- O linguriţă de rosmarin proaspăt;
- Încearcă şi: Risotto cu ciuperci şi spanac
- Încearcă şi: Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi apoi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mare, se combină cuburile de dovleac, siropul de arţar, uleiul de măsline, sarea, scorţişoara şi piperul. După ce toate ingredientele s-au combinat între ele, se îndepărtează excesul de lichid şi se aşează cuburile de dovleac, într-un singur strat, în tava de copt. Se întruce tava în cuptor şi se găteşte, la foc mediu, timp de 15 minute. După acest timp se scoate tava din cuptor, iar cu ajutorul unei spatule se răsucesc cuburile de dovleac. Se reintruce tava în cuptor şi se mai găteşte timp de 15 minute. La final se scot cuburile de dovleac într-un bol mare, se asezonează cu rosmarin proaspăt şi se servec imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.