Mănânci paste? Trebuie să știi neapărat asta
Publicat pe 20.11.2017 la 18:20 Actualizat pe 20.11.2017 la 18:44
Există foarte mulți iubitori de paste. Chiar dacă face parte din bucătăria italienească, acestea se regăsesc sub diferite forme în foarte multe culturi. Există anumite lucruri pe care trebuie să le știi, atunci când vine vorba despre prepararea lor. Pentru a le afla, citește materialul de mai jos.
Există foarte mulți iubitori de paste. Chiar dacă face parte din bucătăria italienească, acestea se regăsesc sub diferite forme în foarte multe culturi. Există anumite lucruri pe care trebuie să le știi, atunci când vine vorba despre prepararea lor. Pentru a le afla, citește materialul de mai jos.
Cum trebuie să alegem sosul pentru paste
Atunci când alegi să savurezi pastele, trebuie să știi că există trei criterii care trebuie respectate: textura, forma și mărimea. Tăițeii sunt folosiți pentru supe și ciorbe, iar macaroanele și pastele scoici sunt bune pentru salate.
Dacă alegi să mănânci paste cu striații, precum penelle, trebuie să folosești un sos mai gras, cu smântână, ulei de măsline extravirgin sau brânză. Frafallele, adică pastele lungi și spaghetele sunt delicioase cu sosul de roșii și mirodenii.
Pentru ca pastele să fie delicioase, trebuie să ai în vedere anumite reguli. În primul rând, în momentul în care le fierbi, trebuie să adaugi sare în apă. La aproape o jumătate de kilogram de paste, trebuie să existe 5 litri de apă în care să se fierbe.
Rețete delicioase cu paste
- Paste cu sos de avocado și sparanghel
- Paste cu pui şi sparanghel
- Paste fettuccine cu ciuperci şi usturoi
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.