Mărturii-Bombă, despre ancheta de la "Clubul Morţii"! De ce "OMORUL CALIFICAT" ar putea să nu fie încadrarea corectă

Tragedia din Clubul Colectiv a cutremurat o ţară întreagă! Acum oamenii legii au deschis o anchetă şi caută vinovaţi. Cazul a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe motiv că această cauză este deosebit de complexă. 

Specialiştii spun că impactul general pe care îl are o astfel de catastrofă civilă, nemaiîntâlnită în România, este asemenea celui de la marele cutremur din 1977. Pe zi ce trece, numărul celor decedaţi în urma incendiului creşte. Ieri-seară (n.r.-duminică), lista număra 30 de nume. În astfel de cazuri, legea nu impune autopsii, dar medicii de la INML au lucrat la foc continuu pentru a identifica toate trupurile carbonizate şi au reuşit.

”A fost prăpăd acolo. A ars totul ca o făclie. Toată noaptea nu s-a făcut altceva decât să fie scoase cadavrele de acolo, să fie marcate şi duse la Medicina Legală. Nefiind identificate şi tocmai pentru că erau atât de multe, s-a procedat la marcarea lor. Au fost anunţaţi imediat specialiştii INSEMEX de la Petroşani, care au fost prezenţi şi la Maternitatea Giuleşti şi la toate cazurile de acest tip”. Pe lângă probele-cheie preluate de la faţa locului, anchetatorii au studiat cu atenţie şi înregistrările video. ”Am văzut imaginile. Practic, în 10 secunde s-a declanşat iadul. Se vede cum a pornit o flacără foarte mică şi dintr-odată s-a aprins tot tavanul ca şi cum ar fi fost benzină acolo. Poate fi chiar şi asta deoarece am înţeles că, acum vreo câteva săptămâni, ar fi spălat buretele îmbibat de fum cu ceva, nu ştiu cu ce, dar parcă ar fi fost o substanţă inflamabilă, aşa s-a aprins. La un moment dat, s-a deschis uşa, a pătruns oxigenul de afară şi s-a produs o vâlvătaie ca o limbă de foc, ca într-un cuptor, ca într-un crematoriu. E cumplit să-i vezi pe toţi cum ardeau, cum s-a întins flacăra peste ei. Când au rupt şi a doua uşă şi a intrat şi mai mult oxigen, automat s-a întreţinut focul şi s-a înteţit vâlvătaia. Cei mai mulţi au murit asfixiaţi, dar au fost şi mulţi care au murit arşi de vii”, a declarat unul dintre anchetatorii implicaţi în cercetarea acestui caz, pentru ziarulring.ro.

„Vor fi pedepsiţi, probabil, administratorii clubului, cei din formaţie, artificierul şi cei din instituţiile statului care nu şi-au făcut treaba, adică nu au constatat neregulile în care funcţiona clubul”, au mai spus anchetatorii.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 30 de persoane decedate şi sute de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală. Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre cele 30 de persoane decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru, în timp ce solistul Andrei Găluț este în stare critică.

Foto: arhivă

M.T.

Citeşte şi:

Suma impresionantă strânsă la Teledonul „Români împreună” pentru victimele de la clubul „Colectiv”! Românii, alături de victimele tragediei

Adi Minune, după tragedia din Colectiv: ”Sunt doborât, toată familia plânge lângă mine! Puteam să fim noi acolo”

Iubitul Margheritei nu mai poate zâmbi! ”Eram așa fericit că ajung în brațele ei, dar acum... plâng”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro