Mărturiile medicilor de pe ambulanţele ajunse la clubul Colectiv sunt copleşitoare! Ce întrebau victimele înainte de a se prăbuşi

captura Kanal D

Medicii de pe ambulanţele ajunse la clubul Colectiv, vineri seara, sunt de-a dreptul copleşitoare. Aceştia au mărturisit că sunt urmăriţi de cuvintele şi rugăminţile fierbinţi lansate de victimele incendiului.

Incendiul de la clubul Colectiv, din Capitală, a lăsat urme adânci în sufletele medicilor şi celor veniţi să-i scoată din Iad pe tinerii care au căzut victime. Medicii de pe ambulanţe au mărturisit că sunt urmăriţi de cuvintele şi imaginile cu tinerii care aşteptau cuminţi să le vină rândul să fie salvaţi şi că întrebau obsesiv cum arată şi dacă au şanse să scape cu viaţă.

"A fost o imagine parcă din filmele de groază. Ceva de nedescris la care nu se aştepta nimeni. Ceva la care nu se aştepta nimeni. marea majoritate erau conştienţi. În stare de şoc, dar conştienţi. Întrebările lor erau aceleaşi: "Cum arăt?", "Sunt rău", "Mai trăiesc?". Am avut o pacientă, nu am ştiut că e fată. Atât de grav era. Mi-am dat seama că era fată după încălţăminte. nu se află pe listele cu decedaţi şi sper, sper să fie bine. Colaborau cu noi. Ne ascultau. Le spuneau să aştepte şi o făceau. Aşteptau să-i ajutăm şi am făcut asta. La spital, am transportat 3 victime, de tratat mult mai mulţi. Am avut în maşină 20 de folii de arşi. Când am terminat, nu mai aveam nimic. Nu strigau. veneau şi cereau ajutor. Asta ne-a ajutat. Dacă ar fi fost o debandadă, poate ne-ar fi încurcat. Vreau să mulţumesc colegilor din Spitalul Bucur care ne-au ajutat enorm. Într-un moment foarte, foarte scurt au coborât mulţi"
, a declarat asistent Florin Burlac pentru o emisiune de la Kanal D.

Dr. Viorica Nicolae a mărturisit: "Nu am cuvinte ca să descriu infernul de acolo. Fiind a doua ambulanţă care a ajuns acolo, am încercat să face trierea. În timp ce resuscitam un pacient, un altul a căzut lângă mine şi a avut nevoie de resuscitare. Mă rog ca toate echipajele să trecem peste aceste momente şi să-i putem ajuta în continuare".

"M-a impresionat o domnişoară care mă implora să-i spun că nu are nimic pe faţă şi că o să fie totul bine. I-am spus că nu are nimic şi că totul",
a spus un alt medic de pe ambulanţele sosite la locul incidentului.

lubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 31 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro