VIDEO / Medicul de la Maternitatea Bucur vorbeşte despre noaptea infernului din Colectiv! Când au ajuns să intervină

foto:arhiva

Lucian Horhotă, medic la maternitatea Bucur, a povestit cum s-au desfăşurat evenimentele în noaptea fatidică de la clubul Colectiv. Medicul a spus că au intervenit în momentul în care au văzut că este vorba despre o catastrofă.

Medicul Lucian Horhotă a spus că din maternitatea Bucur nu s-a auzit nicio explozie, nu s-a simţit fum - nimic! Doctorul susţine că el şi colegii lui au ajuns să intervină  în momentul în care au văzut ambulanţele în curtea interioară a clubului şi şi-au dat seama că este vorba despre un eveniment catastrofal.

"Aici nu s-a auzit nici explozie, nici muzică, nici fum. Noi eram la sală şi ne pregăteam să scoatem pe cineva din operaţie. INtervenţia noastră s-a făcut la câteva minute după venirea primelor ambulanţe. Eroii sunt inclusiv băiatul pe care noi nu l-am putut salva. Era o intervenţie de cod roşu, astfel încât trebuia acordat sprijin echipelor de intervenţie care au intervenit foarte repede. S-a intervenit în diverse puncte pe măsură ce veneau răniţi. Eu am fost destul de disparat cu fetele. Eu am rămas blocat la ambulanţă pentru resuscitarea lui Claudiu Petre. După 45 de minute am fost nevoit să declar decesul. Majoritatea răniţilor erau preluaţi şi duşi către spitale. Ambulanţele trebuiau să-i ducă la toate spitalele care puteau primi astfel de cazuri. 50 de ambulanţe au fost în permanenţă acolo. Era ca un mini-spital de campanie. De acest nivel, nu am mai întâlnit aşa ceva în Bucureşti. A fost ca în accidentele din mină. În anii '80, au existat accidente colectivă de muncă în sfera minieră, însă care nu erau atât de mediatizate. Noi aici în maternitatea Bucur nu avem foarte mult personal. Medicii au hotărât să intervină când au văzut că escaladarea evenimentelor şi scoaterea lor era extrem de rapidă. Nu s-a intervenit pentru că nu ar fi fost suficiente ambulanţe. Au fost!",
a declarat Lucian Horhotă la "Acces direct", de la Antena 1.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 32 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 32 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro