Orez Jasmine cu lapte de cocos
Publicat pe 11.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 12.08.2017 la 00:34
Un preparat savoros originar din Asia de Sud. Orezul de Jasmine cu lapte de cocoș, o reţetă sănătoasă şi uşor de preparat.În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă delicioasă.
Un preparat savoros originar din Asia de Sud. Orezul Jasmine cu lapte de cocos, o reţetă sănătoasă şi uşor de preparat. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă delicioasă.
- Încearcă şi: Simplu şi uşor de preparat! Paste Alfredo
INGREDIENTE:
- Două ceşti de orez cu Jasmine;
- O cană de lapte de nucă de cocos;
- 1 1/2 căni de apă;
- O linguriţă de sare;
- O linguriţă de zahăr granulat;
- O linguriţă de pătrunjel proaspăt, tocat;
- Încearcă şi: Plăcintă cu dovlecei şi ricotta
Mod de preparare:
Într-o oală de dimensiuni medii, se clăteşte orezul de mai multe ori până ce apa curge clară. Se scurge excesul de apă şi se adaugă laptele de nucă de cocos, sarea şi zahărul granulat. La căldură mare, se lasă amestecul la fiert, Odată ce începe să fiarbă, se reduce căldura şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. După acest timp se îndepărtează capacul şi se mai găteşte timp de cinci minute. La final se asezonează cu pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.
Orezul Jasmine – Este un soi de orez cunoscut şi sub numele de orez aromat. Este cultivat în principal în Thailanda . Atunci când este fiert capătă o textură moale şi are o aromă uşor dulce.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.