REŢETA ZILEI: DUMINICĂ - Tartă cu cremă de brânză şi sos de mentă marca Nicolai Tand
Publicat pe 29.11.2015 la 16:46 Actualizat pe 29.11.2015 la 16:58
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert pur şi simplu fabulos? Dacă te-ai plictisit de banalele dulciuri pe care le faci mereu, Nicolai Tand îţi vine în ajutor.
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert pur şi simplu fabulos? Dacă te-ai plictisit de banalele dulciuri pe care le faci mereu, Nicolai Tand îţi vine în ajutor. Celebrul bucătar îţi prezintă pe blogul său o reţetă de tartă pur şi simplu delicioasă, preparată cu dragoste şi foarte mult talent.
De ce avem nevoie
350g de biscuiţi
75g de unt
250g de crema de branzamenta
100g de smântână (fermentată, nu dulce)
75g de zahăr brun
2 ouă întregi
1 gălbenuş
½ lingură de amidon
1 legătură de mentă
1 lămâie
2 linguri de miere
Cum am pregătit
Pentru blat, sfărâm biscuiţii şi îi amestec cu untul topit şi cu jumătate din cantitatea de zahăr, îi pun într-o formă rotundă rezistenţă la căldură (preferabil din cea specială, cu marginile detaşabile, că s-o pot scoate uşor la sfârşit) şi dau la cuptor, la 145°C, pentru 20 de minute.
Pentru crema, bat ouăle cu restul de zahăr până se dizolvă zahărul. Adaug crema de brânză şi smântână şi amestec. Pun şi ½ lingură de amidon şi coajă de lămâie rasă şi omogenizez bine.
După ce se răceşte blatul, pun crema deasupra şi bag tavă la cuptor pentru încă 50 de minute la 180°C. Separat, fac un sos din zeamă de la lămâie, o legătură de mentă şi 2 linguri de miere pe care le blenduiesc bine împreună.
T.S