REŢETA ZILEI - JOI: Cel mai bun vin fiert cu scorţisoară pe care l-ai băut vreodată, de savurat în zilele ploioase
Publicat pe 26.11.2015 la 15:10 Actualizat pe 26.11.2015 la 15:05
Toamna este aproape de final, iar iarna şi-a intrat deja în drepturi în mai multe zone ale ţării. În aceaste zile, când frigul s-a instalat, cel mai bine este acasă, la căldură.
Toamna este aproape de final, iar iarna şi-a intrat deja în drepturi în mai multe zone ale ţării. În aceaste zile, când frigul s-a instalat, cel mai bine este acasă, la căldură.
Şi cum altfel să admiri ploaia de la fereastră mai bine, decât cu un vin fiert delicios în mână? Te încălzeşte şi te unge la suflet. Iată cât de simplu poţi să prepari cea mai bună reţetă de vin fiert, potrivit site-ului culinar.bzi.ro.
Ingrediente:
- 2 sticle de vin roșu
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 200 g zahăr
- 2 cuișoare
- 1 bucată de nucșoară
- 2 bețișoare scorțișoară
- 1 steluța de anason
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Curaţă portocală și lămâia și tăie cojile în felii mari. Într-o oală încăpătoare adaugă coaja de citrice, zeama de portocală și zahărul. Pune oala pe aragaz și când zahărul s-a topit adaugă cuișoarele, scorțișoara, nucșoara, anasonul și vanilia, lasă totul să fiarbă timp de un minut, apoi toarnă vinul.
Lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Strecoară vinul pentru a îndepărta condimentele și servește-l fierbinte. Poți decora paharul cu felii de portocală și batoane de scorțișoară.
Foto: jurnalderetete.md
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Ciocolată de casă cu biscuiţi! Uşor de preparat şi cu un gust incredibil de bun
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tocăniţă savuroasă de ciuperci de post