REŢETA ZILEI - JOI: Aripioare dulci-picante cu sos de brânză albastră! Sunt delicioase şi nu depui mult efort
Publicat pe 10.03.2016 la 16:10 Actualizat pe 10.03.2016 la 16:28
Astăzi, îţi vom prezenta o rețetă simplă care te va cuceri fără doar și poate. E rețeta care te scoate din încurcătură atunci când te trezești cu musafiri neanunțați sau pur și simplu când vrei să mănânci ceva bun fără prea mult efort.
Astăzi, îţi vom prezenta o rețetă simplă care te va cuceri fără doar și poate. E rețeta care te scoate din încurcătură atunci când te trezești cu musafiri neanunțați sau pur și simplu când vrei să mănânci ceva bun fără prea mult efort.
INGREDIENTE:
- 1 kg şi jumătate de aripioare
Pentru marinadă:
- 2 linguri sos tabasco
- 2 linguri sos de soia
- piper
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri de zahăr brun
- sare
Pentru sos:
- 150 gr de blue cheese
- 20 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Conform printesapolonic.ro, primul pas este să curățați și să tranșați aripioarele. Veți înlătura vârfurile și apoi fiecare aripioară va fi tăiată în două. Într-un bol mare amestecați ingredientele pentru marinadă și adăugați aripioarele. Masați-le cu arome, apoi lăsați-le să se odihnească vreo 30 de minute.
Între timp încingeți cuptorul la 180 de grade pe funcția grill. Așezați aripioarele pe o tavă întinsă în care ați așternut hârtie de copt și băgați tava la cuptor pe raftul de sus pentru 15 minute.
După cele 15 minute ungeți fiecare aripioară fără zgârcenie cu sos barbeque și mai lasați tava încă 10 minute la cuptor. În cele 10 minute aveți suficient timp să pregătiți sosul de blue cheese.
Tot ce trebuie să faceți este să turnați smântâna pentru gătit într-o crăticioară și să adăugați brânza ruptă bucăți. Pe foc mediu, amestecați cu o spatulă până se topește brânza și se transformă într-un sos cremos. Aripioarele pot fi savurate fierbinți lângă un pahar de vin sau de ce nu, unul cu bere.
A.B.
Foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu căpşuni şi ciocolată, fără coacere. Desertul perfect pentru 8 martie
REŢETA ZILEI - LUNI: Profiterol cu ciocolată şi îngheţată de vanilie! Gustul este fabulos
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prajitură "Diafană" - Nu ai cum să îi rezişti