REŢETA ZILEI - VINERI: Morcovi cu chimen la cuptor. Garnitura perfectă pentru orice fel de mâncare
Publicat pe 27.11.2015 la 13:55 Actualizat pe 27.11.2015 la 14:13
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat simplu, dar delicios? Dacă te-ai săturat de veşnicii cartofi, îţi propunem o idee originală de garnitură, care se potriveşte la orice fel de mâncare.
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat simplu, dar delicios? Dacă te-ai săturat de veşnicii cartofi, îţi propunem o idee originală de garnitură, care se potriveşte la orice fel de mâncare.
Învaţă să faci morcovi la cuptor cu chimen, pentru că sunt absolut delicioşi şi sunt potriviţi şi pentru mesele festive. Iată cât de simplu se pregătesc, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro.
Ingrediente:
- 450g de morcovi tineri
- 1/2 linguriță de chimen
- 1 mână de frunze de cimbru
- 4 bucăți de unt
- 1 pahar de vin alb
- sare de Himalaya
-piper negru
Mod de preparare:
Morcovii se curaţă de coajă și se lasă întregi, iar semințele de chimen se zdrobesc. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Luați aproximativ 1,5 m de hârtie de copt, care se împăturește pe jumătate, pentru a-i dublă grosimea. Așezați toate ingredientele cu excepția vinului și a condimentelor în mijlocul hârtiei de copt. Ridicați marginile și colțurile spre centru, apoi turnați vinul alb și condimentăm. Se împachetează bine și se prinde hârtia cu scobitori.
Introduceți pachetul astfel format în cuptorul preîncălzit și coaceți pentru aproximativ 35-40 de minute, s-ar putea să mai fie nevoie de câteva minute dacă morcovii au fost mături.
Foto: sanate.bzi.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Ciocolată de casă cu biscuiţi! Uşor de preparat şi cu un gust incredibil de bun