Coronavirus e de neoprit! Chinezii transformă centrele culturale în spitale pentru cei infectaţi

Coronavirus e de neoprit! Chinezii transformă centrele culturale în spitale pentru cei infectaţi © wikipedia.com

Virusul ucigaş din China face în continuare ravagii în toată lumea! Oamenii sunt disperaţi şi nu ştiu cum să prevină infectarea cu coronavirus. Din cauza bilanţului deceselor care creşte de la o zi la alta, chinezii au ajuns să transforme toate clădirile în centre medicale! 

China nu ştie ce să mai facă pentru a salva vieţile propriului popor. Oamenii mor de pe o zi pe alta, bilanţul negru înregistrând 560 de decese, în timp ce în alte regiuni ale Asiei sunt tot mai multe cazuri infectate, aflate sub carantină. În momentul de faţă, sunt 28.018 de persoane contaminate, mai mult cu 3.700 faţă de ziua de ieri.

Sistemul de sănătate din China a tras un semnal de alertă, fiind copleşit de fluxul de pacienţi. În spitalele construite în Wuhan, au fost ocupate toate cele 2.600 de paturi, cel de-al doilea fiind dat în folosinţă începând de astăzi.

Totodată, autorităţile susţin că vor transforma toate centrele culturale, sălile de sport şi toate clădirile părăsite în centre medicale, pentru a-şi salva cetăţenii. Metropola cu o populaţie de 11 milioane de locuitori se împuţinează de la o zi la alta. 

Două decese au fost confimate în afara Chinei, unul în Filipine şi unul în Hong Kong, fiind raportate 200 de cazuri de contaminare în aproape 20 de ţări.

În Japonia, peste 3.700 de persoane sunt în carantină, pe o navă de croazieră din Yokohama, numărul cazurilor dublându-se, potrivit presei japoneze. Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a lansat o cerere de fonduri de 675 de milioane de dolari pentru a combate răspândirea virusului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro