După incendiile devastatoare, Australia a fost lovită din nou! Zecii de mii de oameni au fost inundaţi din cauza furtunilor

După incendiile devastatoare, Australia a fost lovită din nou! Zecii de mii de oameni au fost inundaţi din cauza furtunilor © arhivă

După ce au fost nevoiţi să treacă prin scene de groază din cauza incendiilor care au devastat totul, locuitorii Australiei sunt din nou loviţi de soartă. Din cauza furtunilor care au avut loc, mai mulţi oameni au rămas fără locuinţe, dar şi fără curent electric!

Biroul de Meteorologie a anunţat astăzi că, în ultimele zile, în oraşul Sydney, din Australia, s-au înregistrat peste 391,6 milimetri de ploaie, fiind cea mai mare cantitate după 1990, când au avut loc ploi de 414,2 milimetri.

Totodată, specialiştii au emis că furtunile nu se vor opri, transmiţând mai multe alterte de inundaţii în localităţile din preajmă, dar şi de-a lungul litoralului New South Wales, capitala oraşului Sydney. Potrivit presei internaţionale, valurile mării au produs pagube serioase, mai ales în zonele de ţărm.

Peste 90.000 de persoane din nordul oraşului Sydney au rămas fără curent, potrivit informaţiilor oferite de compania de electricitate Ausgrid, într-un mesaj pe Twitter.

Din cauza fenomenelor meteorologice, mai mulţi copaci au căzut peste maşini şi acoperişurile au fost smulse.

De la secetă la furtuni

Cu toate că acum au devastat din nou o parte din stat, ploile au ajutat pompierii să stingă incendiile care au distrus mai bine de jumătate din pădurile Australiei. Unul dintre incendii a fost înregistrat în Currowan, la 200 kilometri sud de Sydney, fiind activ timp de 74 de zile. În urma lui, au fost distruse jumătate de milion de hectare de vegetaţie şi 312 de case.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro