Germania,în carantină! Primul caz de corona virus confirmat. "Pacientul este monitorizat şi izolat"

Germania,în carantină! Primul caz de corona virus confirmat. "Pacientul este monitorizat şi izolat" © Pixabay

Coronavirus nu dă pace nimănui şi încet încet se instalează peste tot. Acum, un nou caz a fost confirmat în Germania, fiind sub supravegherea medicilor!

Un bărbat din localitatea Starnberg, aflată la doar 30 de kilometri de Munchen, a fost infectat cu coronavirus. În momentul de faţă, starea lui este stabilă, fiind sub atenţia medicilor, aşa cum comunică şi Biroul de Sănătate şi Securitate Alimentară din Bavaria:

„Este monitorizat de personalul medical și este izolat".

Virusul se răspândeşte cu paşi repezi, Germania fiind cea de-a doua ţară europeană, după Franţa, în care a fost depistat un caz cu coronavirus.

Germania are de gând să evacueze cetăţenii din Wuhan

Germania îţi evacuează cetăţenii din Wuhan, regiunea unde s-a depistat coronavirus. În cele ce urmează, forţele germane vor să repatrieze 90 de persoane care au locuinţa în zona respectivă.

Oficialii chinezi au declarat că perioada de incubare este între una şi 14 zile. Cu toate acestea, până în momentul de faţă, 81 de persoane au murit în China, iar 2.800 au fost infectate la nivel global.

Statul german are de gând să se alăture Spaniei, Portugaliei, Franţei, Statelor Unite, acestea având planuri cu privire la evacuarea cetăţenilor care vin din Wuhan.

Un tânăr din Bacău, infectat cu virusul

Bărbatul abia venise din China, având simptome specifice virusului. În urma analizelor şi cercetărilor efectuate, medicii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti au infirmat faptul că tânărul ar avea vreo formă de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a transmis primul comunicat cu privire la situaţia dată, înainte de a afla rezultatele analizelor: „Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău. Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro