Medic italian în vârstă de 85 de ani, pregătit să revină în sala de operații pentru a trata bolnavii de COVID-19. „Nu mi-e teamă”

Medic italian în vârstă de 85 de ani, pregătit să revină în sala de operații pentru a trata bolnavii de Covid-19. „Nu mi-e teamă” © corrieredelveneto.corriere.it

Noul coronavirus continuă să facă victime la ordinea zilei în Italia, numărul deceselor crescând considerabil. Din cauza situației în care se află statul italian, un medic în vârstă de 85 de ani este pregătit să revină în sala de operații, pentru a-și trata conaționalii de COVID-19!

Este de-a dreptul șocant ceea ce se întâmplă în momentul de față în Italia, coronavirus reușind să ia viețile a mii de oameni. Medicii nu mai fac față cazurilor, iar locurile în spitale se împuținează de la o zi la alta. 

”Îmi fac vaccinul antigripal în fiecare an. Nu mi-e teamă”

Văzând situația în care se află statul italian, Giampiero Giron, un medic în vârstă de 85 de ani este pregătit să revină în sala de operații, pentru a-și trata conaționalii de COVID-19. Este renumit în Italia, în anul 1985 participând la primul transplant de inimă din Peninsulă.

„Acum câteva săptămâni m-a sunat șeful unui spital din Padova și m-a întrebat dacă, în caz de nevoie, ar putea să conteze pe experiența mea. De atunci, umblu mereu cu telefonul mobil în mână. Pot să mă sune în orice moment și eu voi fi gata să ajut. Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, susține Giampiero Giron.

În 2010 s-a retras din activitate, devenind profesor de medicină la o universitate din Padova. Acum, este mai pregătit ca oricând să-și ajute poporul, indiferent de riscurile la care se expune. Se consideră sănătos tun, mai ales că-și face vaccinul antigripal în fiecare an.

„Știu că bătrânii au cele mai mari șanse să dezvolte complicații în urma infecției cu coronavirus, dar sunt sănătos și, chiar dacă nu ajută foarte mult în această situație, îmi fac vaccinul antigripal în fiecare an. Nu mi-e teamă”, a povestit Giron pentru presa internațională. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro