Alertă alimentară în România! Nu consumați acest produs dacă l-ați cumpărat! Kaufland il retrage de la raft: “Pot exista bucăți mici…”
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.10.2023 la 12:23
Actualizat pe 11.10.2023 la 14:09
Alertă alimentară în România! Un desert cumpărat frecvent a fost retras de pe rafturile supermarketurilor, iar oamenii sunt avertizați să nu îl consume, dacă deja l-au achiziționat. Anunțul făcut de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
- Nu consumați acest produs dacă l-ați cumpărat
- Alertă alimentară în România!
- Un desert vândut de marile supermarket-uri a fost retras de pe rafturi
Ca măsură de precauție pentru protecția consumatorilor, un desert ”Tartă cu rubarbă şi căpşuni” a fost retras de la vânzare din marile lanțuri de magazine din România. Cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea acestuia.
Alertă alimentară în România
E alertă alimentară în România! Produsul ”Tartă cu rubarbă şi căpşuni” a fost retras de la vânzare ca măsură de precauție pentru protecția consumatorilor, pentru că ”pot exista bucăţi mici de plastic albastru pe suprafaţa” lui.
Avertismentul se referă așadar la produsul: ”Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic 1250g” GTIN 4063367224072 Dată de valabilitate: 10.2024 Nr. lot: 3185 Furnizor: B+F Bakery & Food GmbH Eschenstraße 5 D-33154 Salzkotten Germania.
Telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, fabricată în Sibiu
La finalul lunii septembrie, DSVSA a tras un semnal de alarmă și i-a atenționat pe consumatori cu privire la produsele cumpărate de la sibieni, după ce a fost găsită telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ.
Specialiștii informau că, în urma a 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni, 14 au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice, printre care E. Colli, Salmonella SPP și Stafilococ CP.
”Pe parcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval ). S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară.
În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic ( pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc)”, a transmis DSVSA Sibiu.
Citește și: Alertă alimentară în România! Carne de pui cu salmonella, retrasă de la vânzare