Amenzi pentru şoferii care nu au cauciucuri de iarnă! Cât vor trebui să scoată din buzunar

Amenzi pentru şoferii care nu au cauciucuri de iarnă! Cât vor trebui să scoată din buzunar © arhivă

Iarna s-a instalat deja pe toate drumurile ţării, iar oamenii legii trag un semnal de alarmă în ceea ce privesc cauciucurile de iarnă. Conducătorii auto care nu se conformează, vor trebui să scoată sume colosale din buzunare!

Nu există o dată anume la care anvelopele de iarnă să fie obligatorii, însă trebuie să fie mereu prezente atunci când afară apar fenomene meteorologice, pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Codului Rutier, este interzisă circulaţia maşinilor pe drumurile publice cu zăpadă, dacă acestea nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre legea OG 5 2011, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

Conducătorii auto care aleg să nu asculte sfaturile oferite de autorităţi, vor fi obligaţi să scoată din buzunar sume între 1.300-2.900 lei, pentru a plăti amenzile. Pe lângă asta, oamenii legii le vor reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Anvelopele de iarnă sunt realizate dintr-un cauciuc special, pentru a evita accidentele pe drumurile pline de gheaţă sau polei, mai ales atunci când temperaturile scad sub -7 grade Celsius. 

RAR menţionează că din punct de vedere tehnic, anvelopele pentru perioada întregului an nu sunt recomandate la noi în ţară, fiind destinate ţărilor cu o climă aparte. 

„Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă că a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată”, susţin reprezentanţii RAR. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro