Anunţ oficial! S-a declarat epidemie de gripă în România

Anunţ oficial! S-a declarat epidemie de gripă în România © Pixabay

Din cauza bilanţului deceselor care creşte considerabil de la o zi la alta, Institutul Național de Sănătate Publică a declarat oficial epidemie de gripă în România! 

Au fost anunţate peste 7.000 de cazuri de îmbolnăvire de gripă, un număr dublu faţă de săptămâna trecută. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18 persoane, virusul gripal din România fiind de neoprit. Ultima victimă a fost un bebeluş, care nu fusese vaccinat anti-gripal.

Micuţul era din judeţul Neamţ şi avea un an şi şase luni. De asemenea, se prezentase la spital în condiţii preexistente. A fost confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdm09. O altă victimă a fost o femeie de 49 de ani, din judeţul Mureş, care a murit tot în aceleaşi condiţii.

Institutul Național de Sănătate Publică a declarat în mod oficial epidemie de gripă în ţara noastră! Totodată, recomandă să ne prezentăm la spital în cazul în care simţim orice simptom al bolii sau să ne adresăm medicului de familie sau a primului cadru medical din localitatea în care ne aflăm. Medicii obligă cetăţenii la purtarea măştilor de protecţie, care sunt vitale în această perioadă. 

Ce legătură există între afecţiunile urechii şi virusul gripal

Specialiştii ORL avertizează că otita nedepistată şi netratată la timp ar putea agrava virusul gripal. ”Eu cred că una din cauzele agravării gripei ar putea fi otita nedepistată care, mai ales în cazul copiilor care dezvoltă foarte ușor această boală, poate fi un punct de plecare pentru meningită, o infecție a creierului, cu potențial letal”, susţine Elena Lățcan.

De asemenea, orice persoană care prezintă simptomele specifice gripei sau a unei simple răceli, ar trebui să se prezinte imediat la cabinetul medicului ORL-ist.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro