Autocar plin cu români veniti din Italia, oprit la vamă. Toți călătorii au fost băgați în carantină

Autocar plin cu români veniti din Italia, oprit la vamă. Toți călătorii au fost băgați în carantină © arhiva

Un autocar plin cu români veniți din Italia a fost oprit astăzi la vamă, iar toți călătorii au intrat în carantină, așa cum au decis ieri autoritățile.

Un autocar venit din Italia a fost oprit la intrarea în România, dinspre Bulgaria, atunci când a ajuns la frontieră. În acesta se aflau 28 de români ce se întorceau din regiunea Calabria, Italia. 

Toți călătorii au fost imediat băgați în carantină, potrivit Digi24.  

Ieri seară, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a luat decizia de a suspenda zborurile dintre și către Italia pentru a putea preveni răspândirea de coronvirus. Acestea vor fi suspendate pentru două săptămâni. 

"Se aprobă suspendare zborurilor afectuate de operatorii economici aerieni spre Italia și din Italia către România pentru toate aeroporturile din țară, începând cu 9 martie 2020, ora 12, ora României, până pe data de 23 martie 2020, ora 12, ora României. Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin din China, Iran, Coreeea de Sud sau Italia prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, sub măsura obligatorie a carantinei", a anunțat Marcel Vela.

Bilanțul în România a ajuns la 25 de cazuri.

Astăzi, în România au mai fost confirmate încă 8 cazuri de coronavirus, astfel s-a ajuns la numărul de 25. În aceste momente toți cei infectați sunt izolați în spital. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro