Cafeaua de la aparat, un adevărat pericol! „Nimeni nu curăţă dispozitivul”

Cafeaua de la aparat, un adevărat pericol! „Nimeni nu curăţă dispozitivul” © pixabay

Tot mai multe persoane din ziua de astăzi renunţă la cafeaua făcută la ibric şi îşi achiziţionează aparate speciale, pentru a economisi mai mult timp! Ei bine, nu mulţi sunt cei care ştiu pericolul pe care îl prezintă aceste dispozitive!

Încă din cele mai vechi timpuri, cafeaua era preparată la ibric, totul fiind pe cale cât mai naturală. Astăzi, tot mai multe persoane achiziţionează aparate speciale, pentru a economisi mai mult timp.

Specialiştii susţin că aceasta poate fi contaminată cu bacterii, din cauza faptului că regulile de igienă ce ţin de dispozitivul în cauză, nu sunt respectate. De asemenea, aceştia sunt de părere că aparatele de cafea trebuie să fie curăţate zilnic şi dezinfectate.

Uşor de zis, dar greu de făcut! Un proprietar de cafenea le-a vândut pontul deţinătorilor de aparte. Bărbatul a spus felul în care dispozitivul trebuie curăţat.

„Trebuie şters cu o cârpă specială şi nu clătit aşa cum mulţi sunt tentaţi. Acasă nimeni nu curăţă aparatul, noi o facem în fiecare seară”, suţine Paul Licşor.

Medicii şi-au dat şi ei cu părerea în această situaţie, considerând că se pot transmite mai multe bacterii de care oamenii nu sunt conştienţi.

„Sunt destule bacterii care s-ar putea transmite, de exemplu stafilococul auriu, salmonella, E-coli. Dacă nu le spălăm, apa pe care o punem ajunge să fie contaminată tocmai în recipientele respective”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Persoanele care deţin aparte de cafea se află într-un pericol mai mare decât cei din restaurante, deoarece nu au grijă de dispozitiv aşa cum este indicat de medici şi de specialişti. În acest fel, riscul unei îmbolnăviri este mult mai ridicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro