Carnea de miel pentru Paște, mai ieftină în Anglia decât în România. Cât costă într-un supermarket de acolo

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.04.2025 la 19:17
Actualizat pe 15.04.2025 la 19:17
În acest an, ortodocșii și catolicii sărbătoresc Paștele în aceeași zi. Cei mai mulți au început cumpărăturile zilele acestea, atunci când și un român a fost la un supermarket din Anglia, unde a rămas surprins că mielul este mai ieftin acolo decât în țară.
- Mielul de Paște, mai ieftin în Anglia decât în România
- Cât a plătit un român la un supermarket de acolo
Mielul este vedeta din meniul de Paște, așa că nu are cum să lipsească de pe masă. Totuși, cei mai mulți români se limitează la a cumpăra o bucată mai mică de carne de miel pentru că prețurile sunt mari în acest an. De exemplu, un sfert de miel costă, zilele acestea, 60 de lei, în timp ce un cotlet poate ajunge și la 65-70 de lei.
Carnea de miel pentru Paște, mai ieftină în Anglia decât în România
Un român stabilit în Anglia a fost la cumpărături acolo și a împărtășit experiența și celor din mediul online. Bărbatul a rămas surprins când a văzut că prețurile sunt mai mici la carnea de miel decât în țară. De exemplu, în Anglia, un kilogram de carne de miel costă 37 de lei, iar o bucată de peste două kilograme ajunge la 100 de lei la promoție.
Cu 37 de lei, în România, oamenii nu pot cumpăra nici un kilogram de cotlet sau de pulpă, care ajunge la 45-50 de lei în aceste zile, iar două kilograme și jumătate de carne de miel ajunge undeva la 160 de lei. În alte magazine, un kilogram de carne de miel se vine cu 60 de lei.
La ce trebuie să fie atenți cei care cumpără carne de miel
Carnea de miel de la stână este, în schimb, ceva mai ieftină, prețul pe kilogram fiind între 20 și 25 de lei. Specialiștii le recomandă oamenilor că indiferent de unde îl cumpără, să fie atenți la aspect, culoare și miros.
Este indicat și ca dacă este cumpărată carcasa, să aibă mai mult de 21 de zile. Și textura este importantă. Carnea de miel este fermă, iar atunci când se apasă cu degetul pe ea, urma dispare rapid.
Citește și: Care este cel mai bun mod de a găti friptura. Sfaturile oferite de bucătari de top