Cât de sănătos este să consumăm slănină cu ceapă. Ce a spus medicul Vlad Ciurea: ''La o anumită vârstă…”
Publicat pe 17.12.2022 la 11:54 Actualizat pe 17.12.2022 la 11:54
Masa de Crăciun este îmbelșugată cu diverse bunătăți, iar cele mai multe gospodine să gândesc deja la preparatele tradițioanale. Slănina cu ceapă este gustarea care nu lipsește de Sărbători, iar cât mai multe persoane o consumă mai ales în anotimpul răcoros. Medicul Vlad Ciurea a mărturisit cât de sănătos este să consumăm acest preparat, dar și ce cantitate este recomandată.
- Ce a spus medicul Vlad Ciurea despre slănina cu ceapă
- Iată cât de sănătos este să consumăm!
Românii se pregătesc intens pentru masa de Crăciun iar gospodinele se gândesc că deja la preparatele delicioase tradiționale. Cei mai mulți români consumă slănină cu ceapă în perioada aceasta, iar medicul Vlad Ciurea a mărturisit cât de sănătos este acest preparat.
Cât de sănătos este să consumăm slănină cu ceapă
Medicul Vlad Ciurea a fost întrebat cât este de sănătos consumul de slănină cu ceapă, iar acesta a spus că secretul este să avem un echilibru. Medicul Vlad Ciurea a mărturisit că atunci când vrem să consumăm slănină cu ceapă contează și vârsta pe care o avem deoarece ardem mai puține calorii.
''Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin", a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.
Ce mai spune medicul Vlad Ciurea despre preparatele pe care le consumăm de Crăciun
Neurochirurgul Vlad Ciurea a mărturisit că cele mai multe persoane aleg să mănânce preparatele cu care au fost învățați încă din copilărie, iar noi considerăm că alimentația sănătoasă pentru noi este cea pe care o cere organismul.
"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!"
Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.
Citește și: Când este bine să bei cafeaua, ca să slăbești. Recomandarea medicului Mihaela Bilic