Ce se întâmplă în Brăila, după ce s-a aflat de cazul Anei Maria! "Nu cred că merităm asemenea atitudine"

Ce se întâmplă în Brăila, după ce s-a aflat de cazul Anei Maria! "Nu cred că merităm asemenea atitudine" © arhivă

Nu doar rudele şi prieteni Anei Maria sunt revoltaţi! Cazul tinerei de 19 ani care a murit la o lună după ce a adus pe lume un copil din cauza unei erori medicale a şocat întreaga ţară, iar acum, brăilenii vor să se facă dreptate.

Vineri seară, în timpul protestului din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă, o ambulanţă a fost atacată cu pietre. În vehicul se aflau doi pacienţi preluaţi de la unul dintre corpurile Spitalului Judeţean. Incidentul s-a produs între fosta fabrică de covoare şi Centrul Militar Judeţean. 

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, ci s-a înregistrat doar o pagubă materială. Geamul lateral al uşii ambulanţei s-a spart. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat că în cauză a fost deschis un dosar penal, iar 25 de persoane, identificate.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean a atras atenţia asupra faptului că se face o confuzie. Potrivit acestuia, nu Serviciul de Ambulanţă se face vinovat pentru cele întâmplate, aşa cum au mai apărut informaţii în spaţiul public. 

"S-a spus pe posturi TV că ambulanța nu a dus bolnavul unde trebuie, fapt care nu este adevărat. Totdeauna, ducem bolnavul de la domiciliu la UPU, unde este investigat și trimis unde se consideră că e necesar. Nu ambulanța greșește, ii ducem cum se decide la Spitalul Județean. Nu cred că merităm asemenea atitudine, de a fi atacați… nu va spun despre injurii și alte agresiuni verbale. Se face o confuzie! Toți înțelegem situația gravă și dureroasă, dar de aici până la a distruge și a împiedica să ajutăm pe ceilalți e distanță mare. Nu merităm să fim blamați într-un eveniment în care nu suntem vinovați", a declarat medicul Viorica Iuga, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, potrivit debraila.ro.

Vă reamintim că Ana Maria Păduraru a murit la 19 ani, după doar o lună de când a adus pe lume un copil. Tânăra s-a stins în mâinile părinţilor, care acum, sfâşiaţi de durere, încearcă să facă dreptate pentru fiica lor. Tragedia s-a petrecut din cauza unui fragment de placentă uitat în timpul naşterii.


facebook whatsapp twitter pinterest