Cod Rutier 2024. Ce amenzi usturătoare riscă românii care nu respectă o regulă cu privire la transportul animalelor de companie
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.02.2024 la 20:53
Actualizat pe 13.02.2024 la 20:53
Șoferii din România trebuie să fie atenți la o nouă reuglă, în cazul în care intenționează să transporte animale de companie în mațină. Codul Rutier din 2024 vine cu prevederi importante din acest punct de vedere. Nerespectarea lor poate duce la aplicarea unor amenzi usturătoare.
- Ce amenzi riscă o anumită categorie de șoferi
- Ce trebuie să știi despre regulile în ceea ce privește transportul animalelor de companie
Șoferii din România sunt nevoiți să respecte o mulțime de reguli de circulație, pentru a fi siguri că nu vor fi sancționați de polițiști.
În mod neașteptat pentru unii conducători auto, există o regulă importantă și în ceea ce privește transportul în mașina a animalelor de companie. Șoferii riscă amenzi din acest punct de vedere.
Ce amenzi usturătoare riscă românii care nu respectă o regulă cu privire la transportul animalelor de companie
Transportul animalelor de companie în mașinile proprii se realizează în condiții corespunzătoare, cu respectarea unor reguli importante.
Mai exact, animalele de companie nu pot fi transportate pe locurile din față ale mașinii, indiferent de tipul animalului sau mărimea pe care o are. Acest lucru i-ar pune viața în pericol.
Pentru a evita posibillele pericole, oamenii legii au impus sancțiuni din acest punct de vedere. Mai exact, persoanele care își transportă animalele de companie pe locurile din față ale mașinii riscă amenzi de minim 1.305 lei și de maxim 2.900 lei, în funcție de gravitatea faptei și valoarea punctului de amendă.
Câte persoane pot fi transportate într-o mașină în funcție de tipul permisului de conducere
Puțini conducători auto știu acest lucru, însă există un număr maxim de persoane care pot fi transportate într-o mașină, în funcție de tipul permisului de conducere.
Mai exact, un șofer care are permisul de categoria B, pot transporta maxim opt persoane într-o mașină, fără a număra și șoferul, dacă autoturismul permite acest lucru.
Pentru a transporta un număr mai mare de persoane, șoferii trebuie să obțină permisul de conducere de categoria D. În acest fel, au voie legal să se urce la volanul unui autoturism cu mai multe locuri.
Citește și: Unde se pun corect semnele de începător pe mașină, de fapt. Ce amenzi riscă șoferii