Cu câți lei se vând verdeţurile de primăvară apărute în pieţele din Capitală. Prețurile sunt mai mari comparativ cu anul trecut
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.02.2024 la 14:12
Actualizat pe 18.02.2024 la 15:15
Vești proaste pentru români. Anul acesta, verdeţurile de primăvară apărute în pieţele din Capitală au prețuri mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Câți lei trebuie să scoată românii din buzunar dacă vor să le consume în această perioadă.
- Verdeţurile de primăvară apărute în pieţele din Capitală, mai scumpe ca anul trecut
- Cu câți lei se vând anul acesta
În timp ce mesele de iarnă se bazează în principal pe alimente de bază bogate în nutrienți, stabile la raft, primăvara, tot mai multe persoane își doresc să consume verdețuri. Pentru că sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, legumele sunt instrumentul perfect pentru a ajuta acest proces natural de detoxifiere.
Verdeţurile de primăvară apărute în pieţele din Capitală, mai scumpe ca anul trecut
Dacă ar fi să facem o comparație cu anul trecut, anul acesta, urzicile şi spanacul au preţuri mai mari cu 20%. Pentru un kilogram de spanac, românii trebuie să scoată din buzunar 10 lei. În unele piețe însă, kilogramul este vândut chiar și cu 15 lei, scrie antena3.ro.
Kilogramul de lobodă poate fi achiziționat cu 10 lei, iar o legătură de leuştean costă 5 lei. În unele piețe a apărut deja și ceapa verde care se vinde cu 3 lei legătura. Tot 3 lei costă și legătura de ridichi, iar salata verde 5 lei bucata.
Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze verzi reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Conțin micronutrienți și au un conținut scăzut de calorii.
Potrivit specialiștilor, consumul unei diete bogate în legume cu frunze verzi poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de obezitate, boli de inimă, hipertensiune arterială și declin mental.
Spanacul poate fi consumat într-o varietate de feluri de mâncare
Spanacul este o legumă populară cu frunze verzi și poate fi încorporat cu ușurință într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv supe, sosuri, smoothie-uri și salate. O cană (30 g) de spanac crud oferă 121% din DV pentru vitamina K 16% din DV pentru vitamina A 12% din DV pentru mangan.
Este, de asemenea, plin de folat, care joacă un rol cheie în producția de globule roșii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea defectelor tubului neural în timpul sarcinii, cum ar fi spina bifida.
Citește și: Rețetă de clătite umplute cu spanac și brânză. Preparatul delicios și foarte ușor de gătit