Idei pentru meniul de Paște 2021. Meniu vegetarian, pentru diabetici, pentru copii și multe altele
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 28.04.2021 la 12:54
Actualizat pe 28.04.2021 la 12:59
Paștele se apropie cu pași repezi, iar meniul pentru această zi specială trebuie să fie la înălțimea așteptărilor. Fie că vrei să alegi variantele tradiționale sau ai nevoie de un meniu special, ți-am pregătit câteva idei care merită încercate!
- Idei pentru meniul de Paște 2021.
- Idei pentru meniu vegetarian, pentru diabetici, pentru copii și multe altele.
Meniul pentru masa de Paște poate fi o adevărată provocare pentru gospodine, dar nu este o misiune imposibilă. Dacă ești adeptul meniului tradițional sau ai invitați care trebuie să mănâce ceva diferit, iată câteva idei pentru toate aceste situații!
Idei pentru meniul tradițional de Paște în 2021
Aperitive pentru masa de Paște
Pe lângă felurile principale consacrate de pe masa de Paște, vei avea nevoie și de câteva idei de aperitive tradiționale, care vor pica numai bine după postul lung.
Lalelele sau roșiile umplute sunt un aperitiv surprinzător de bun și ușor de preparat. Umplutura de brânză și castraveți se face în câteva minute, iar servirea este și mai simplă. Pui roșiile umplute pe un platou alături de cââteva fire de ceapă verde și vei vedea că nu vor sta pentru mult timp neatinse.
Ouă umplute. La fel de simplu de făcut sunt ouăle umplute. Penttru a fi pe placul cât mai multor invitați, poți alege să faci diverse umpluturi, cum ar fi cea de cașcaval și cartof, cea de brânză de oi sau cea cu pește și legume
Ciuperci umplute cu brânză. O variantă de aperitiv care nu dă greș niciodată. Acest preparat câștigă și la capitolul aspect și poate fi făcut chiar și cu o zi înainte. Pentru umplutură poți folosi mai multe tipuri de brânză. Cel mai bine este să alegi ce știi deja că-ți place.
Rulourile de șuncă sunt, de asemenea o idee bună pentru masa de Paște. Ai nevoie și de cremă de brânză, ceapă verde și boia, iar rulourile vor fi delicioase.
Ciorbe pentru masa de Paște
Ciorba de miel este preferata multora și poate fi vedeta mesei de Paște. Cu rețeta potrivită, familia ta va cere și a doua porție.
Ciorba sau supa de găină. O ciorbă de găină caldă cu găluște este mereu o alegere bună, chiar șși în ziua de Paște. Iată o rețetă simplă și gustoasă!
Și ciorba de pui a la grec poate fi o varinată excepțională pentru masa de Paște. Smântâna și gustul puțin acrișor se completează perfect.
Fripturi pentru masa de Paște
Pulpă de ied cu rozmarin și usturoi
Cotlete de miel marinate la cuptor
Friptură de curcan la cuptor cu lămâie și rozmarin
Friptură de gâscă cu miere și portocale
Friptură de ied la cuptor
Prăjituri de Paște
Prăjitura Crăiasa Zăpezii
Prăjitură cu cremă de caramel, biscuiți și ciocolată
Prăjitură cu cremă de lămâie
Ruladă cu cremă de unt
Idei pentru meniu special de Paște în 2021
Meniu de Paște fără miel
Pentru cei care nu sunt mari fani miel, puteți încerca una dintre fripturile de gâscă sau de pui. În acest fel, le veți face pe plac tuturor invitaților. De asemenea, ciorba poate fi cea de găină cu găluște sau tăiței, sau cea grecească.
Astfel, un aperitiv usor ca cele menționate mai sus, o ciorbă bună de găină și o friptură de curcan poate fi meniul perfect pentru cei care nu consumă carne de miel.
Meniu de Paște pentru copii
Pentru copii, meniul de paște trebuie să fie mai ușor de digerat. La aperitiv puteți alege una dintre ideile menționate mai sus sau puteți face un drob din carne de pui sau din pipote și ficăței de pui.
Apoi, cei mici pot avea o supă cremă de spanac cu gălbenuș sau le puteți da supă de pui, iar în funcție de vârstă, eliminați sau nu carnea.
La desert, copii pot servi un chec cu fructe confiate sau un tort cu mascarpone și fructe de pădure.
Meniu de Paște pentru diabetici
Peroanele care suferă de diabet pot începe masa de Paște direct o ciorbă sau o supă. Supa de roșii cu porumb este o idee excelentă sau o supă de pui cu praz și fasole.
După, se pot răsfăța cu pui la cuptor cu legume sau pot alege o variantă și mai light, o salată grecească cu pui.
La desert, o plăcintă de dovleac sau o negresă cu banane, fără zahăr poate fi varianta perfectă. De asemenea, pot încerca o variantă de cheesecake dietetică.
Meniu vegetarian de Paște
Pentru vegetarieni, la masa de Paște, aperitivul perfect poate fi o salată boeuf reinterpretată, rulourile cu dovlecei sau un humus simplu.
Meniul vegetarian poate continua cu o supă de linte, una de zarzavaturi sau una simplă de roșii.
Friptura poate fi înlocuită de cartofi cu avocado, sarmale de post cu mămăliguță sau o tartă cu roșii uscate.
Desertul poate același de la meniul tradițional, dar dacă aveți vegani la masă, încercați un trt de ciocolată vegan.