ÎNTREBAREA ZILEI: De ce sunt bananele curbate?

ÎNTREBAREA ZILEI: De ce sunt bananele curbate? © Foto simbol Pexels

Banalele sunt unele dintre cele mai cunoscute fructe din întreaga lume, ocupând locul patru la consum, după orez, grâu şi porumb. Însă, te-ai întrebat vreodată de ce sunt curbate? Noi avem răspunsul!

Cum se explică forma bananelor

Bananele cresc suspendate, în buchete mari. Deşi la început mugurii acestor fructe se dezvoltă în sus, pe parcus, când gravitatea îşi spune cuvântul, bananele se dezvoltă cu mugurele îndreptat spre pământ. 

Astfel, în loc să continue să crească cu partea superioară în jos, ele urmează lumina solară. Din acest motiv, bananele sunt curbate, potrivit shtiu.ro.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci banane cu coajă neagră

Se pare că, bananele foarte coapte, cu pete sau chiar cu coaja neagră, conţin substanţe benefice pentru sănătate, acestea găsindu-se doar în bananele ajunse la maturitate. Este vorba de TNF (Tumour Necrosis Factor), o substanţă foarte activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă şi le ucide, scrie frunza-verde.ro. Această substanţă, TNF, este folosită pentru a trata pacienţii diagnosticaţi cu cancer. 

De asemenea, o singură banană energizează instant, dar și pe termen lung. Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro