Locul din România unde găsești „stânca cu chip de om”. O lucrare spectaculoasă a naturii / FOTO
Publicat pe 30.08.2022 la 10:53 Actualizat pe 30.08.2022 la 10:53
Vara e pe terminate, însă turiștii încă caută locuri unde să se relaxeze, fie să sunt ele la mare, fie că sunt la munte. Ei bine, află că există un loc în România unde găsești „stânca cu chip de om”. Această stâncă este o lucrare spectaculoasă a naturii, iar persoanele care ajung aici rămân pur și simplu fascinate.
- Locul din România unde găsești „stânca cu chip de om”
- Este o lucrare spectaculoasă a naturii
Trebuie neapărat să vizitezi și tu locul din România unde găsești „stânca cu chip de om”. Acest loc de vis din țara noastră fascinează turiștii de pretutindeni, deoarece aici găsesc o oază de liniște și relaxare. Tu ai știut de acest loc?
Locul din România unde găsești „stânca cu chip de om”
În zona Banatului, undeva pe Valea Cernei, există o rezervație naturală numită Sfinxul Bănățean sau „stânca cu chip de om”. Sfinxul Bănățean de la Topleț este un monument al naturii, o arie protejată de interes național. Reprezintă o zonă cu rocă sedimentară, pereți de stâncă, grohotișuri și suprafețe acoperite de vegetație din specii rare, printre care liliacul sălbatic.
Sfinxul Bănățean arată izbitor de mult cu un om adormit și, poate, supărat. Mulți turiști susțin că este, de fapt, capul semizeului Hercules, iar alții spun să sub el se află ciomagul semizeului, precum și pielea leului din Nemeea. O altă ipoteză spune că Sfinxul Bănățean ar fi fost cioplit de om.
Unde se află cea mai spectaculoasă lucrare a naturii
Sfinxul de la Topleț este una dintre cele mai spectaculoase stânci lucrări ale naturii. Localitatea Topleț este o localitate mică, care se află la doar 3 kilometri de Stațiunea Băile Herculane. Acest Sfinx se află pe Valea Cernei, cum veniți din Orșova spre Herculane. Stânca are o înălțime de 16 metri și o lățime de 8 metri.
Prin zonă se mai pot vizita: Stațiunea Băile Herculane, Cetatea Mehadiei, golful Cernei (la vârsarea în Dunăre), orașul Orșova, Cazanele Dunării, Chipul lui Decebal, Porțile de Fier, Drobeta Turnu Severin.