Locuri de muncă în Armata Română! Cu câți bani plătește Ministerul Apărării ca să stai acasă și câte posturi sunt disponibile
Publicat pe 26.06.2020 la 01:08 Actualizat pe 26.06.2020 la 01:08
Locuri de muncă în Armata Română, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Se caută rezerviști voluntari pentru posturile vacante puse la dispoziție de autorități.
- Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziție posturi libere în Armata Română
- Sunt căutați cetățeni care să devină cadre militare în rezervă
- Candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a putea participa la recrutare
Armata Română organizează o campanie de recrutare și selecție a candidaților pentru cele peste 1.000 de posturi vacante puse la dispoziție pentru rezerviștii voluntari. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale astăzi, spunând că există 1.059 de posturi de maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.
Locuri de muncă în Armata Română
Se caută cetățeni care doresc să devină rezerviști în unitățile militarii din judeţele Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Sibiu, Tulcea, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.
Doritorii au șansa de a se înscrie până pe data de 10 iulie, la oricare sediu al Centrului Militar Zonal, Județean sau de Sector, pe a cărui rază își are candidatul domiciliul.
Acte necesare pentru înscrierea candidaților
Cetățenii care doresc să fie recrutați pentru a deveni rezerviși în Armata Română trebuie să aibă asupr alor următoarele documente:
- actul de identitate, în original şi copie;
- certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii;
- acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi copie;
- permisul de conducere (pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original şi copie;
- livretul militar (numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist), în original şi copie.
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte orientarea către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.
Câți bani vor putea primi rezerviștii voluntari
Armata Română va remunera persoanele alese să ocupe postul de rezervist cu o sumă echivalentă cu 30% din solda unui militar permanent.
Iar dacă un soldat profesionist primește lunar 1.857 de lei, rezervistul voluntar va beneficia, după perioada de instrucție, de aproximativ 540 de lei. Pe baza aceluiași calcul, un subofițer rezervist va primi 720 de lei iar un locotenent-colonel va beneficia de 1.200 de lei.
Mai mult, pe tot timpul perioadei de instruire, rezervistul voluntar va avea parte de solda întreagă, asemenea unui cadru militar profesionist permanent, mai exact 1.857 d elei pentru un soldat, 2.400 d elei pentru un subofițer și 4.000 de lei pentru un ofițer superior.
Citește și: Cum se calculează pensiile militare în 2019. În funcție de vechime, spor și grad de risc