Lumina Sfântă, adusă de ÎPS Teodosie din largul Mării Negre. Arhiepiscopia Tomisului a anunțat cum se vor desfășura evenimentele de Paște
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.04.2023 la 11:10
Actualizat pe 14.04.2023 la 11:10
Pe români îi mai desparte puțin timp până la Paște, astfel că Arhiepiscopia Tomisului a anunțat cum se vor defășura evenimentele creștine în acest an. Lumina Sfântă va fi adusă de ÎPS Teodosie, din largul Mării Negre, apoi împărțită creștinilor.
- ÎPS Teodosie va aduce Lumina Sfântă din largul Mării Negre
- Aceasta va fi împărțită credincioșilor în noaptea Paștelui
Arhiepiscopia Tomisului a venit cu anunțul mult așteptat de credincioși, cu care i-a obișnuit până acum. Românii vor putea să primească Lumina Sfântă de la ÎPS Teodosie, care o aduce din largul Mării Negre. Evenimentul este unul sfânt și emoționant, iar modul în care se va desfășura procesul a fost anunțat, în această dimineață.
ÎPS Teodosie aduce Lumina Sfântă din largul Mării Negre
Lumina Sfântă este un adevărat miracol în ziua de Paște și toată lumea își dorește să o primească, împreună cu slujba de la biserică. Ei bine, acest lucru se va întâmpla sămbătă noapte, la ora 00:00, când ÎPS Teodosie o va aduce din largul Mării Negre, iar mai apoi o va împărți credincioșilor din Constanța. Ulterior, urmează alte evenimente creștine, la care oamenii abia așteaptă să participe.
Mai exact, Lumina Sfântă va fi împărțită oamenilor la ora 23:45, în parcul Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Ulterior, la ora 00:00 se va oficia Canonul Învierii, iar mai apoi se va săvârși Sfânta Liturghie.
Acesta este unul dintre evenimentele cu cea mai puternică încărcătură divină și creștină, de la care credincioșii nu pot să lipsească.
”Sâmbătă, 15 aprilie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va oferi credincioșilor în jurul orei 23.45, în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii în altarul de vară, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului, pe Facebook.
Ce se întâmplă duminică
Evenimentele religioase nu se opresc aici, deoarece acestea sunt programare și pentru ziua de duminică. După noaptea de Înviere, ierarhul va oficializa cea de-a două Inviere, numită slujba Vecerniei, la ora 12:00, la Catedrala arhiepiscopală. În cadrul acesteia, Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi.
”Duminică, 16 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.”, a mai declarat Arhiepiscopia Tomisului.