Pfizer lucrează la un nou vaccin antigripal pe bază de ARN mesager: „Ar putea îmbunătăți eficacitatea celor actuale”
Publicat pe 28.09.2021 la 19:22 Actualizat pe 28.09.2021 la 19:22
În plină pandemie de coronavirus, dar și în plin sezon gripal, Pfizer, compania care a scos pe piață un vaccin împotriva virusului din China, spune că acum lucrează la un nou tratament antigripal pe bază de ARN mesager. Scopul noului vaccin ar fi acela de a da posibilitatea celor actuale să fie îmbunătățite. Unde mai pui că aceeași companie și-ar dori să studieze utilizarea tehnologiei ARN mesager și împotriva bolilor genetice sau a cancerelor.
- Pfizer vrea să studieze utilizarea tehnologiei ARN mesager și împotriva bolilor genetice sau a cancerelor.
- Studiul companiei se desfășoară în Statele Unite ale Americii.
Conform unor date făcute publice peste hotare, Pfizer a anunțat începerea testării unui nou vaccin antigripal ce are la bază tehnologia ARN mesager, cea cu care s-a lucrat și la scoaterea pe piață a vaccinului ce combate răspândirea virusului din China.
Pfizer testează un nou vaccin antigripal pe bază de ARN mesager
Astfel, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat faptul că gripa este cea care anual îmbolnăvește aproximativ trei sau chiar cinci milioane de persoane şi provoacă 290.000 până la 650.000 de decese, dar și după ce s-a aflat că eficacitatea vaccinurilor utilizate în acest moment este în general de 40% până la 60%, Pfizer a început deja studiul clinic al noului tratament. Vaccin care, spun ei, ar da posibilitatea celor deja existente să devină mult mai eficiente în lupta cu virusul gripal care este în continuă evoluţie.
Această etapă a testării noului vaccin se desfășoară în Statele Unite ale Americii, acolo unde specialiștii evaluează, la persoanele sănătoase, câteva sute la număr, cu vârsta curprinsă între 65 și 85 de ani, siguranţa unei doze din acest nou vaccin, dar şi imunogenitatea acestuia, adică capacitatea de a provoca o reacție imună.
Mai mult decât atât, aceeași companie a anunțat și faptul că există deja intenția ca tehnologia ARN mesager să nu fie studiată doar pentru combaterea coronavirusului și a gripei, ci și pentru a stopa boli genetice sau chiar și cancerul.