Sora poliţistului din Timiş, despre gestul şocant făcut de Marcel Lepa: "Cea mai mică pedeapsă"

Sora poliţistului din Timiş, despre gestul şocant făcut de Marcel Lepa: "Cea mai mică pedeapsă" © arhivă

Luni dimineaţă, Ionel Marcel Lepa, interlopul din Timiş care l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, aflat în misiune, şi-a pus capăt zilelor, în celulă. Vestea a ajuns şi la urechile rudelor poliţistului. 

Ionel Marcel Lepa a fost găsit mort, luni dimineaţă, în jurul ore 06.40. Deşi medicii au încercat să-l resuciteze, acesta a fost declarat decedat. Sora poliţistului Cristian Amariei consideră că gestul său şocant, a fost, de altfel, cea mai mică pedeapsă. 

"Din punctul meu de vedere, eu cred că cea mai mică pedeapsă a fost asta. Nici dacă ar fi fost eliberat nu ar fi fost o pedeapsă mai mică pentru el. S-ar fi găsit cineva care să se răzbune pe el.", a declarat sora poliţistului ucis în misiune de Ionel Marcel Lepa, potrivit Observator.

Reamintim că duminica trecută, poliţistul Cristian Amariei, aflat în misiune, a fost împuşcat mortal de Ionel Lepa, într-un schimb de focuri. Poliţistul a fost nimerit în piept şi gât, iar Ionel Lepa a încasat şi el două gloanţe, destul de seriose, dar a supravieţuit. Când a fost găsit, Lepa era într-o stare de sănătate precară, aşa că s-a decis de urgenţă introducerea sa în operaţie. Vineri, a fost arestat pentru 30 de zile. 

Prima reacţie a autorităţilor

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a avut o primă reacţie după gestul teribil făcut de criminalul poliţistului Cristian Amariei. Sorin Dumitraşcu spune că incidentul nu a putut fi anticipat şi orice măsuri s-ar fi luat, cel mai probabil, la un moment dat, Ionel Lepa tot găsea o soluţie pentru a-şi pune capăt zilelor.

”Deţinuţii au în cameră cearşafuri, pături, nici nu poţi sta fără. Au haine. Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice. Sigur că atunci când avem informaţii că acesta ar fi intenţia, deţinuţii sunt supravegheaţi ceva mai intens. Însă nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el. Dacă un deţinut îşi doreşte asta, la fel ca orice om de altfel, poate să o facă. Nimeni nu-l poate împiedica să se sinucidă, dacă asta urmăreşte să facă”, a declarat Sorin Dumitrascu, preşedinte Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro