Tradiţii de Valentine's Day! Ce este interzis să faci în această zi. Nu te aşteptai la asta
Publicat pe 12.02.2020 la 19:07 Actualizat pe 12.02.2020 la 19:07
Ziua de 14 februarie este cea mai aşteptată din an, deoarece este momentul în care tinerii ales să-şi sărbătorească iubirea. Cu toate că este o zi ca oricare alta, există mai multe tradiţii şi superstiţii legate de Valentine’s Day..
Ziua de 14 februarie este cea mai aşteptată din an, deoarece este momentul în care tinerii ales să-şi sărbătorească iubirea. Cu toate că este o zi ca oricare alta, există mai multe tradiţii şi superstiţii legate de Valentine’s Day..
Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day are legătură totodată şi cu Sfântul Valentin, fiind considerat cel care a promovat iubirea, tinerii şi căsătoria. Sfântul Valentin a fost medic şi preot creştin, având datoria de a-i cununa pe tineri. A fost bătut cu pietre, iar după decapitat, în anul 269.
A stat o perioadă după gratii, timp în care şi-a găsit sufletul pereche. S-a îndrăgostit de fiica oarbă a judecătorului său. Şi cum la momentul respectiv nu existau prea multe căi de a comunica, îi trimitea femeii iubite scrisori semnate cu „Al tău, Valentin”. După ce a murit, a făcut o minune şi a reuşit să-i readucă vederea fetei.
Tradiții de Valentine’s Day
În Scoția, de Ziua Îndrăgostiților, se organizează în fiecare an câte un festival, la care trebuie să participe un număr egal de femei şi de bărbaţi. Fiecare trebuie să-şi scrie numele pe un bileţel, iar mai apoi, să le pună într-o pălărie, una pentru sexul masculin şi una pentru cel feminin. În urma acestui lucru, fetele extrag un bileţel cu numele unui bărbat și invers, mai apoi, fiind nevoiţi să facă schimb de cadouri între ei.
În Vietnam, de Ziua Îndrăgostiților, cuplurile trebuie să se îmbrace neapărat în aceeaşi culoare.
În Japonia, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește atât pe 14 februarie, dar și pe 14 martie. În luna februarie, femeile oferă bărbaților ciocolată neagră și cadouri, iar aceştia întorc gestul în martie, când le oferă iubitelor ciocolată albă. Drept urmare, 14 martie este numită și Ziua Albă.
În Slovenia, de Sfântul Valentin, oamenii trebuie să muncească câmpul, deoarece acest sfânt este considerat unul de primăvară, ajutând la creşterea florilor şi a plantelor.
În Spania, numai persoanele din cuplu sărbătoresc iubirea. Prietenii şi familia nu trebuie să fie implicaţi deloc în tradiţie.