Tradiții și superstiții legate de Adormirea Maicii Domnului. Ce nu este bine să faci, în această zi sfântă
Publicat pe 14.08.2019 la 15:55 Actualizat pe 14.08.2019 la 15:58
În fiecare an, pe 15 august, în calendarul ortodox este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, zi în care trebuie să ținem cont de anumite lucruri pe care trebuie sau nu să le facem.
În fiecare an, pe 15 august, în calendarul ortodox este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, zi în care trebuie să ținem cont de anumite lucruri pe care trebuie sau nu să le facem.
Sfânta Maria Mare de pe 15 august este una dintre cele mai mari sărbători din an. Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea care prăznuieşte trecerea Fecioarei Maria la cele veşnice. Fecioara Maria, mama Lui Iisus Hristos, este considerată cea mai importantă femeie a creştinătăţii, astfel că înainte de Sfânta Maria Mare, de pe 15 august, creştinii ţin o perioadă de post de două săptămâni.
În fiecare an, pe data de 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, în timp ce Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie. Există o serie de tradiţii şi superstiţii de care este bine să se ţină cont de Sfânta Maria Mare de pe 15 august.
Tradiții și superstiții pentru ziua în care este prăznuită Adormirea Maicii Domnului
O serie de tradiţii şi superstiţii au loc de Sfânta Maria Mare, pe 15 august. Aşadar, femeile merg de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2019, la biserică şi împart prune şi struguri, iar apoi merg la cimitir şi tămâiază mormintele celor plecaţi dintre noi. Când ajung acasă împart şi din bucatele pe care le pregătesc pentru această zi de Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, o altă tradiţie de Sfânta Maria Mare, pe 15 august, spune că ciobanii coboară cu oile de la munte, iar scăldatul în râurile spurcate de cerb este interzis. Dacă aproape de ziua de Sfânta Maria Mare, pe 15 august, înfloresc trandafirii se spune că toamna este lungă.
Este sau nu bine să le spui celor dragi „La mulți ani”, pe 15 august?
Foarte multe persoane susțin că Adormirea Maicii Domnului nu este un prilej bun de a le spune celor dragi „La mulți ani”, ci mai degrabă acest lucru trebuie să fie făcut pe data de 8 septembrie, atunci când este prăznuită, în calendar, Sfânta Maria Mică.
Cu toate acestea, biserica, de fapt, chiar indică să se sărbătorească această zi pentru că, deşi prăznuim Adormirea Maicii Domnului, este vorba de trecerea Fecioarei Maria la o altă viaţă,
la viaţa veşnică. Aşadar, creştinii la acest lucru trebuie să se gândească, de fapt. Chiar dacă este vorba de Adormirea Maicii Domnului, de moarte, de fapt, ceea ce simbolizează cu adevărat Sfânta Maria Mare de pe 15 august 2019 este trecerea Fecioarei Maria la viaţa veşnică, iar faptul că Fecioara Maria este alături de Fiul ei, Domnul Iisus Hristos, este o mare bucurie.