Trei reguli pentru fierberea corectă a dulcețurilor. Orice gospodină trebuie să le știe
Publicat pe 14.06.2022 la 15:52 Actualizat pe 14.06.2022 la 15:52
A sosit sezonul în care numeroase gospodine au dat deja startul pregătirilor pentru iarnă, bineînțeles cu fructele care au apărut în această perioadă a anului. Ei bine, dacă vrei să te bucuri cât de mai mult timp de borcanele cu dulceață din cămara ta, este timpul să vezi trei reguli de aur pe care trebuie să le repsecți pentru o fierbere corectă a dulcețurilor!
- Reguli pentru a păstra mai bine dulceața
- Trei trucuri de aur pentru orice gosodină
Cireșele și căpșunile sunt în această perioadă la mare căutare! Nu, nu doar pentru a ne răsfăța papilele gustative, ci chiar pentru a face provizii de iarnă, de care să ne bucurăm alături de un ceai cald într-o zi friguroasă.
Trei reguli de aur pentru a fierbe corect dulceața
Ei bine, da! Cel mai important lucru atunci când gospodinele se apucă de pregătit dulcețurile pentru perioada de iarnă este, bineînțeles, să aleagă cele mai bune fructe, fără a avea viermi sau a fi stricate, asa fiindcă un singur fruct alterat poate duce la stricarea întregii cantități.
De asemenea, după acest pas important, trebuie să știți că niciodată, dar niciodată, nu puneți zaharul mai devreme de ultima jumătate de oră de fierbere, deoarece zahărul este cel care se arde, se lipește de oala și ne obligă să stăm lângă ea și să amestecăm tot timpul.
Totodată, chiar dacă nu există riscul să se lipească fiindcă nu este pus zahărul, focul trebuie să fie mic spre mediu, iar timpul de fierbere este atât timp cât compoziția a ajuns la jumătate din inițialul cantității.
Când se pune dulceața în borcane pentru a fi duse în cămară
Când dulceața este gata, un alt pas de aur, important pentru gospodine este ca înainte de a turna întreagă cantitate de gem/dulceață fierbinte în borcane, trebuie să puneți în fiecare borcan câte o linguriță din ea pentru ca sticlă borcanului să se încălzescă reptat.
După asta, turnați dulceața sau gemul fierbinte în borcane foarte curate și uscate, cu capace care se închid ermetic. După ce îl închideți bine, întoarceți borcanul cu capacul în jos și lăsați-l așa pentru câteva minute, pentru ca orice crăpătura sau deschizătura a capacului să se umple imediat cu dulceață pentru a fi sigilat multe luni la rând.
CITEȘTE ȘI: Cum faci dulceață de nuci verzi. Rețeta simplă a unui desert unic