Supă de linte cu verdețuri
Publicat pe 01.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 01.01.2018 la 10:06
Un preparat savuros ce se pregătește într-un timp foarte scurt. Supa de linte cu verdețuri, o masă sănătoasă și delicioasă ce se obține în mai puțin de 40 de minute.
Un preparat savuros ce se pregătește într-un timp foarte scurt. Supa de linte cu verdețuri, o masă sănătoasă și delicioasă ce se obține în mai puțin de 40 de minute.
- Încercă și: Supă de legume cu bacon şi parmezan
INGREDIENTE:
- Două linguri de ulei de măsline;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Doi morcovi, tăiați în cubulețe;
- Două tulpini de țelină, tăiate mărunt;
- Patru căței de usturoi;
- Opt căni de supă de legume;
- O cană de linte;
- 450 de grame de roșii în bulion;
- Două frunze de dafin;
- ¼ linguriță de cimbru;
- ¼ linguriță de piper;
- Două căni de zarzavat;
- 1/2 cană de parmezan;
- Încercă și: Supă cremă de porumb cu creveţi
- Încercă și: Supă cremă de dovleac și mere
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se încălzește uleiul, la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul și țelina și se călesc timp de șapte minute până când ceapa devine moale, se amestecă ocazional. După ce acestea s-au călit, se adaugă usturoiul și se gătește timp de aproximativ două minute.
- Încercă și: Supă de dovleac cu alune şi busuioc
Se adaugă supa de legume, lintea, roșiile în bulion, frunzele de dafin, cimbrul și piperul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, apoi se pune capacul și se lasă să se gătească timp de aproximativ 30 de minute până ce lintea este fiartă. Apoi se adaugă zarzavatul și se mai ține pe foc aproximativ cinci minute. La final, se îndepărtează frunzele de dafin, se asezonează cu sare, piper și parmezan și se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.