Un adevărat deliciu! Prăjitură cu cremă de brânză, căpșuni și afine
Publicat pe 08.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 08.10.2017 la 16:51
Rețeta ce se potrivește perfect pentru sfârșitul de săptămână. Prăjitura cu cremă de brânză și fructe de pădure, un desert pe gustul tuturor ce se prepară foarte ușor. Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă acest preparat este soluția potrivită.
Rețeta ce se potrivește perfect pentru sfârșitul de săptămână. Prăjitura cu cremă de brânză și fructe de pădure, un desert pe gustul tuturor ce se prepară foarte ușor. Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă acest preparat este soluția potrivită.
- Încearcă și: Un desert fresh! Cheesecake cu avocado şi lime
INGREDIENTE:
-Pentru blat-
- O cană de un;
- 1 ½ cești de zahăr alb;
- Opt gălbenușuri;
- ¾ cană de lapte;
- 1 ½ lingurițe de esență de vanilie;
- Două cești de făină;
- Două lingurițe de praf de copt;
- Încearcă și: Un desert pe gustul tuturor! Cheesecake cu ciocolată
-Pentru cremă-
- 100 de grame de cremă de brânză;
- 1/3 cană de zahăr;
- O linguriță de esență de vanilie;
- Două căni de frișcă;
- Încearcă și: O rețetă simplă și delicioasă! Trufe de ciocolată
-Pentru topping-
- 100 de grame de căpșuni, tăiate;
- 100 de grame de afine;
- Încearcă și: Un desert rapid și plin de gust! Prăjitură cu ciocolată
- Încearcă și: Mousse de ciocolată cu avocado
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 170 de grade și se tapetează cu făină o tavă de copt. Într-un castron mic, se combină făina, praful de copt și sarea. Într-un alt bol se combină untul și zahărul. Se mixează până ce se obține un amestec pufos. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, iar apoi se adaugă esența de vanilie, Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Apoi adaugați compoziția peste amestecul de făină. Se adaugă laptele și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul în tava de copt, în mod uniform. Se introduce în cuptor și se coace timp de 25-30 de minute. După ce blatul este gata se lasă la răcit timp de 15 minute.
În vasul unui mixer se adaugă crema de brânză, zahărul, și esența de vanilie. Se mixează până ce toate acestea se combină. Se adaufă frișca și se amestecă până ce se obține o cremă pufoasă. Se adaugă în mod uniform peste blatul răcit. Decorați prăjitura cu afine și căpșuni. Se refrigerează timp de 30 de minute înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.