Victimele de la „Colectiv” au nevoie de noi! Cum poți dona piele, în siguranță!

Cătălina și Mihai foto: Facebook

Odată cu tragedia de la clubul „Colectiv”, românii cu suflet mare au început să facă tot posibilul ca să îi ajute pe cei care acum se zbat între viață și moarte.

Pe lângă transfuziile de sânge, unitățile medicale la care sunt internați cei peste 140 de oameni au nevoie de grefe de piele pentru a trata rănile pacienților.

La Teledonul organizat aseară de Antena Group, mai multe persoane și-au arătat disponibilitatea de a dona piele, chiar dacă acest proces este unul puțin cunoscut românilor, iar majoritatea oamenilor crede că acest proces se poate face doar în cazul pacienților aflați în moarte clinică.

Andreea Ibacka a scris în urmă cu puțin timp pe paginade socializare care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze cineva care vrea să facă o astfel de donație mai puțin obișnuită.

„Dacă vrei să donezi piele, pașii sunt următorii: sună și înscrie-te pe lista donatorilor de piele la Ministerul Sănătății, Comisia de Situații de Urgență la tel: (021) 307 26 14.

Apoi ei ne vor contacta când este nevoie.

Din câte am înțeles până acum, recoltarea se face cu ajutorul unei pile, iar cantitatea recoltată este foarte mică (de pe spate și de pe coapse).
TERIFIANT! Ultima fotografie înainte de incendiul din clubul Colectiv!

Condiția primordială este să nu fi avut boli de piele, n-am auzit deocamdată despre alte compatibilități.

Practic, pielea aceasta servește ca un pansament pentru carnea vie și rănile deschise pe care pacienții arși le au acum. Pentru a limita infecțiile și riscul de septicemie... NU ESTE VORBA DE UN TRANSPLANT DE PIELE.

Promit să documentez subiectul și să revin cu detalii! Mulțumesc din suflet”!

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 31 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro