VIDEO / Salatele ambalate, un real pericol pentru sănătate. Specialistul avertizează: "Poți să faci boli grave"

Salata © Pixabay

Multe persoane preferă să consume salate ambalate deoarece sunt foarte pratice și astfel economisesc timpul petrecut în bucătărie.

Cu toate acestea, salatele ambalate nu sunt atât de bune precum știam, din cauza faptului că frunzele de salată conțin mulți microbi și germeni care ne pot îmbolnăvi grav.

"Conține multe bacterii, precum salmonela. Salata proaspătă este mai sănătoasă și mai gustoasă. Salatele ambalate au mulți microbi. Este recomandat să se spele salata din pungă, chiar dacă nu scrie acest lucru. Dacă avem grețuri, balonări și indigestie înseamnă că ne-am îmbolnăvit de la bacterii.", a declarat specialistul la "Star Matinal". 

Există și alternative pentru o alimentație sănătoasă, iar cel mai bine este să cumpărăm salata și legumele direct din piață, de la țărani, pentru a fi siguri că sunt proaspete.

"E bine să consumăm legumele de sezon și când nu avem variante, putem consuma fructe de pădure congelate. Salata este săracă în calorii și te ajută la slăbit, ajută la digestie și detoxifiere. Spălați bine salatele ambalate, cu lămâie mai ales. Este bine să se rupă cu mâna, ca să nu-și piardă din vitamine. Pentru copii este recomandat să se dea salată naturală, nu din pungă." , a mai spus specialistul, la "Star Matinal".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro