Acuzații grave la Spitalul Suceava. Șpaga pentru ridicarea morților de la morga unității, lăsată într-o cutie de pantofi

Acuzații grave la Spitalul Suceava. Spaga pentru ridicarea morților de la morga unității, lăsată într-o cutie de pantofi © arhivă

E pe cale să izbucnească un nou scandal la Spitalul Suceava? Trei cetățeni, dintre care un fost polițist, au făcut acuzații halucinante! Aceștia susțin că s-au trezit obligați să lase bani într-o cutie de pantofi, pentru a putea ridica trupurile însuflețite ale apropiaților. 

Trei suceveni, dintre care un fost poliţist, au declarat mărturisit că rudele persoanelor decedate se văd obligate să plătească „o atenție de 100 de lei”, pentru a ridica trupul neînsuflețit de la morga Spitalului Suceava. 

În contextul actual, rudele iau trupurile neînsufleţite direct în sicrie sigilate și înmormântările au loc în aceeaşi zi.

Șpagă la morgă, în Suceava

Cei trei au povestit pentru Adevărul că pentru a ridica trupurile neînsuflețite de la morgă, e nevoie să dai 100 de lei, șpagă. 

Vasile Costeniuc, fost polițist, este unul dintre cei ce susțin că s-au confruntat cu această problemă. Tatăl său a decedat la Spitalul Suceava, iar luni, 6 aprilie, fostul poliţist s-a dus la morgă ca să ridice trupul neînsufleţit. Alături de el au mai mers fratele său şi şoferul unei firme de funerarii. 

Fostul polițist susţine că şoferul i-a spus să dea 100 de lei pentru că „aşa se face”. Ce s-ar fi întâmplat după? Banii au fost puşi într-o cutie de la pantofi, „pe care s-a pus repede capacul ca să nu se infecteze”.

„I-am spus fratelui meu să-mi dea 100 de lei, gândindu-mă că intră în banii de spălat. Vă daţi seama, cu mortul acolo. Scoate o cutie de pantofi neagră şi am pus 100 de lei. M-am dus lângă tata şi m-au întrebat dacă vreau să-i fac o poză ca şi cum mi-ar fi făcut o favoare. I-am făcut o fotografie. Îl bagă în sicriu, înşurubează şi la revedere”, a declarat Vasile Costeniuc.

Pe moment, Vasile Costeniuc nu şi-a dat seama că, de fapt, a dat șpagă. „Cutia a rămas acolo. Doamna asistentă a luat banii”, susţine bărbatul. Mai mult, bărbatul n-a reuşit să mai recupereze telefonul tatălului său.

Un alt sucevean care face aceste acuzații este Lucian Ciobanu. Bărbatul şi-a îngropat mama în vârstă de 57 de ani și a povestit cum tatălului său i s-a cerut să pună în cutia de carton suma de 100 de lei.

„Ni s-a spus că aşa se pune. Vă daţi seama că-n momentele acelea nu ne-am opus. Ne-am certat atunci când au refuzat să ne dea cerceii, portofelul şi telefonul mamei. Le-am primit după ce am insistat să ni le aducă”, a spus suceveanul.

De asemenea, și lui Mircea Burescu i s-a cerut să lase bani la morgă, „fără pic de empatie”. 

Serviciile sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate - se arată pe afișul ușii de la morgă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro