Alimentul pe care nu trebuie să îl ții la frigider. Și tu ai făcut măcar o dată această greșeală
De multe ori avem impresia că alimentele pe care le punem în frigider se păstrează mult mai bine și le putem consuma într-un timp mult mai îndelugat. Această regulă nescrisă nu se aplică în cazul tuturor alimentelor. Pe ambalajul acestui aliment scrie unde trebuie să fie depozitat, însă mulți dintre noi comit această greșeală.
- Mulți români fac această greșeală
- De ce nu trebuie să ținem alimentul în frigider
- Nu te-ai gândit la asta
Alimentul pe care nu trebuie să îl ții la frigider este ciocolata. Nu te-ai gândit la asta, dar este foarte important să nu o pui în frigider sau, mai grav, în congelator, dacă dorești să te bucuri de același gust.
Alimentul pe care nu trebuie să îl ții la frigider
Ce are de făcut un iubitor de ciocolată în timpul verii fierbinți? Cu siguranță, nu trebuie să o depoziteze în frigider. Mulți români fac această greșeală, crezând că ciocolata se va păstra mult mai bine, însă nu este așa.
Cu cât ciocolata este mai proaspătă, cu atât are un gust mai bun. Așadar, nu trebuie să face un obicei din a face ”stoc” de ciocolată. Căldura și umiditatea sunt inamicii acestui aliment îndrăgit de persoanele de toate vârstele.
Pentru a proteja textura, aroma și aspectul ciocolatei, nu trebuie să o punem în frigider. În schimb, ciocolata trebuie păstrată într-un dulap răcoros, întunecat, de preferință între 10 și 20 de grade C – cu 15 grade C fiind temperatura perfectă.
Cum ar trebui să depozităm ciocolata
Înainte de a depozita ciocolata, trebuie să vă asigurați că ambalajul este bine închis, pentru a preveni mirosurile sau condensul. Pe măsură ce untul de cacao absoarbe arome și mirosuri, ai putea să te trezești că desertul tău nu mai are același gust.
Un alt motiv pentru care ciocolata nu ar trebui păstrată în mod normal la frigider este că își modifică textura. Căutați orice părți mai răcoroase și umbrite ale casei în care să o depozitați ciocolata, dacă nu dispuneți de un dulap.
Păstrați ciocolata într-un recipient ermetic pentru a evita mirosurile sau umezeala, deoarece, deși puțini sunt cei care știu acest lucru, untul de cacao din ciocolată capătă aromele obiectelor din apropiere.