Ce este "Seiful Apocalipsei", locul unde România a trimis 20 de kilograme de semințe cu soiuri tradiționale
România și-a asigurat populația în cazul unei casatrofe mondiale, după ce a trimis în Seiful Apocalipsei 20 de kilograme de semințe cu soiuri tradiționale, care se află la Polul Nord. Iată ce este acest seif și ce rol are pentru întreaga omenire, fiind una dintre speranțele în cazul în care omenirea s-ar sfârși și ar trebui să o luăm de la început.
- Ce este Seiful Apocalipsei, unde România a trimis 20 de kilograme de semințe tradiționale
- Se află la Polul Nord și este ultima speranță a omenirii
În contextul războaielor și amenințării lui Vladimir Putin cu o catastrofă nucleară, una dintre cele mai mari speranțe ale omenirii a revenit în atenția publicului. Acesta se numește Seiful Apocalipsei și este depozitat la Polul Nord, acolo unde România a trimis 20 de kilograme de semințe cu soiuri tradiționale, semn că țara noastră este în siguranță.
Ce este ”Seiful Apocalipsei” de la Polul Nord
Omenirea a fost pusă sub semnul întrebării de multe ori în ultima perioadă, după ce Vladimir Putin a amenințat cu detonarea bombei nucleare, în contextul haosului din lume creat de războiul din Ucraina. Așadar, în atenția oamenilor a revenit un concept despre care s-a vorbit mai puțin, care se numește Seiful Apocalipsei.
Seiful Apocalipsei se află la Polul Nord și reprezintă rezerva mondială de semințe, care se vor folosi doar în cazul războaielor sau catastrofelor nucleare. Așadar, acesta depozitatează tot ce se numește speranța refacerii omenirii, în cazul în care aceasta se va sfârși dintr-o cauză sau alta.
Pentru a-și asigura țara, România a trimis în Seiful Apocalipsei 20 de kilograme de semințe din soiuri tradiționale, printre care se numără fasole, linte, mazăre și bob. Toate acestea provin de la Banca de Gene din Suceava.
”Pe primul loc este fasolea, am trimis 82 de probe, dar cred că 60 şi ceva, aproape 70 erau de fasole. Grâul e pe primul loc, pe locul doi este fasolea. În ultimul container pe care l-am trimis am avut probe de fasole. 82 de probe, deşi cutia era destul de grea, avea aproximativ 20 de kilograme, majoritatea erau fasole dar mai erau şi alte leguminoase pentru boabe, mazăre, linte, bob, năut cred că o singură varietate”, a declarat Silvia Străjeru, directorul Băncii de Gene din Suceava, pentru Observator.
România va mai trimite și anul viitor alte cutii cu semințe
Țara noastră va continua și anul viitor să asigure priviziile României la Seiful Apocalipsei din Norvegia. Așadar, anul următor urmează să mai trimită trei containere care vor transporta cutii cu semințe din soiuri tradiționale și atent alese, din rezerva strategică a României.
Acest seif are, până acum, peste o mie de tipuri de semințe, și se presupune că ar putea să salveze întreaga omenire de la foame, dacă pe planeta noastră se va întâmpla un dezastru natural sau un război.