Alimentele de pe masa de Paște. Ce spune Mihaela Bilic: „Trebuie să încercăm să nu mâncăm totul la o masă”
Mesele tuturor românilor vor fi pline de bunătăți în perioada următoare, mai ales duminica aceasta, când se sărbătorește prima zi a Paștelui Ortodox. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a făcut câteva precizări despre alimentele de pe masa de Paște.
- Bunătățile de pe masa de Paște
- Sfaturi de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic sare în ajutorul românilor și face o mulțime de recomandări pentru masa festivă de Paște. Iată ce sfaturi ne oferă nutriționista, dar și ce e bine să consumăm la fiecare oră a mesei, mic dejun, prânz și cină!
Sfaturi de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic ne spune că românii fac o mare greșeală atunci când mănâncă mult la o singură masă. Așadar, ea declară că avem două zile și jumătate le dispoziție să mâncăm toate bunătățile de Paște, dar nu este deloc bine să mâncăm totul deodată.
„Cel mai bine ar fi să încercăm să nu mâncăm totul la o masă. Aici e greșeala. Mâncăm mult la o singură masă. Avem două zile și jumătate, dacă o luăm din noaptea de Înviere, care sunt despre mâncare. Nu ne ia nimeni farfuria din față. Nu trebuie să mâncăm totul odată. Mâncând la 3-4 ore altfel de mâncare, putem întinde perioada, iar cantitatea face diferența”, a precizat nutriționista.
Nutriționista recomandă să consumăm cel mai sănătos preparat de pe masa de Paște, adică stufatul, indiferent dacă acesta este de miel sau de pui. Această rețetă conține o mulțime de calități nutriționale.
Ce să mâncăm în zilele de Paște
Mihaela Bilic face o listă cu mâncarea pe care să o consumăm în oricare zi de Paște. Pentru micul dejun s-a recomandat să consumăm drob, pentru prânz vom mânca ciorbă de miel, iar pentru cină vom consuma friptura la cuptor.
„Micul dejun: Drobul este vedeta sărbătorii de Paște. Este o sursă de proteine cu verdețuri, legume, totul copt. Din punct de vedere dietetic, nu e nimic rău. Prânz: Ciorbă de miel făcută cu borș plin de bacterii fermentate. Aș spune și stufatul, o mâncare tradițională, din nou, pe principiile dieteticii, gătitului corect, cu ceapă și usturoi verde din belșug. Cină: Friptură la cuptor. Punem lângă ea salată din belșug, plus/minus pâine și pasca, o combinație foarte interesantă între aluatul de cozonac și brânza specială de primăvară”, a mai adăugat Mihaela Bilic.