Cât costă kilogramul de cireșe de mai în piețele din România! Prețul este mai mic dacă sunt cumpărate direct de la producători: ”Gustul este divin!”
În ultimii ani, de fiecare dată când au apărut pe piață, cireșele au costat o mică avere. Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar dacă vor să cumpere un kilogram de cireșe de mai. Prețul este mai mic dacă sunt cumpărate direct de la producători.
- A început sezonul cireșelor de mai
- Cât costă un kilogram
- Prețul este mai mic dacă sunt cumpărate direct de la producători
Suntem în mai, iar fructele "vedetă" ale acestei luni s-au copt deja. Românii care aleg să cumpere cireșe direct de la producători plătesc chiar și cu 50% mai puțin comparativ cu cele cumpărate din piețe.
Cât costă kilogramul de cireșe de mai
Producătorii au scos la vânzare deja primele recolte de cireșe de mai. Un kilogram, luat direct de la ei costă între 30 și 40 de lei. În piețe însă prețul ajunge să fie dublu.
”Gustul este divin! Sunt mai multe soiuri, nu e numai un soi. Ce este de-al nostru, cu mâinile proprii cultivat și cules, e chiar ok”, a spus o femeie, scrie antena3.ro.
Un producător își descrie marfa ca fiind foarte bună, punctând că cireșele sunt foarte gustoase. Spune că mărimea nu este exagerat de mare, însă producția este foarte bună.
”Eram în trecere spre Severin, am văzut plantația asta frumoasă. Fructele mi-au sărit în ochi și am zis să opresc să vedem. Îmi place că plantația are mai multe soiuri și fiecare cu gustul lui”, a spus un bărbat.
Cireșele sunt bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori
Potrivit specialiștilor, concentrația ridicată de compuși vegetali din cireșe poate fi responsabilă pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Deși cantitatea și tipul pot varia în funcție de soi, toate cireșele sunt pline de antioxidanți și compuși antiinflamatori.
Acest conținut ridicat de antioxidanți poate ajuta la combaterea stresului oxidativ, o afecțiune care este legată de mai multe boli cronice și de îmbătrânirea prematură.
Cercetătorii au constatat că un consum de cireșe a redus eficient inflamația în 11 din 16 studii și markerii de stres oxidativ în 8 din 10 studii.
Cireșele sunt deosebit de bogate în polifenoli, un grup mare de substanțe chimice vegetale care ajută la combaterea deteriorării celulare, reduc inflamația și promovează sănătatea generală.
De fapt, dietele bogate în polifenoli pot proteja împotriva multor afecțiuni cronice, inclusiv a bolilor de inimă, a diabetului, a declinului mental și a anumitor tipuri de cancer. Aceste fructe cu sâmburi conțin, de asemenea, pigmenți carotenoizi, cum ar fi beta-carotenul și vitamina C, ambele cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, scrie healthline.com.