Cum să cureți repede vinetele de coajă. Trucul care te va ajuta în bucătărie
Sezonul vinetelor se apropie, iar gospodinele se pregătesc să facă o mulțime de mâncăruri delicioase care le au ca și ingredient principal. Iată însă ce truc simplu există pentru a putea să cureți mai repede vinetele de coajă.
- Acest truc îți va fi de folos în bucătărie
- Iată cum să cureți repede vinetele
Vinetele se numără pe lista celor mai delicioase și mai sănătoase legume, iar sezonul acestora se apropie cu pași repezi, motiv pentru care gospodinele vor face o mulțime de preparate care mai de care mai bune.
Trucul care te ajută să cureți repede vinetele
Dacă uneori aveți probleme cu decojirea vinetelor, atunci trebuie să nu vă mai faceți griji din cauza acestui lucru. Deși pielea vinetelor e comestibilă și bogată în antioxidați, iată că sunt anumite supe sau alte rețete care necesită ca vinetele să fie decojite.
Pentru a curăța vinete de coajă va trebui ca mai întâi să le speli și le usuci, după care să folosești un curățător de legume. Trece decojitorul de-a lungul coajei vinetelor, însă ai mare grijă să nu îndepărtezi prea mult din pulpa acestora. Mai mult de atât, poți folosi chiar și un cuțit subțire pentru a curăța vinetele.
Cum poți să previi oxidarea vinetelor
Dacă sunt expuse la aer mai multe ore, vinetele tăiate vor deveni maro, căci de oxidează. Pentru a preveni acest lucru va trebui ca după ce le-ai tăiat să le stropești cu puțin suc de lămâie.
Totodată, dacă vrei ca gustul amar al acestora să dispară, din cauza coajei, atunci e bine să le pui puțină sare pe ele pentru a scoate o parte din apa acestora. Lasa-le să stea așa timp de 20 de minute, iar ulterior clătește vinetele sub un jet de apă rece și pune-le într-o strecurătoare, iar după lasă-le la uscat.
În ceea ce privește preparatele în care poți folosi vinetele, atunci trebuie să știi că există multe variante. O opțiune foarte populară o reprezintă parmezanul de vinete, o mâncare italienească în care prăjești vinetele, după care le coci cu sos de roșii la cuptor.